Logo groeiendbest.nl


Foto:

Voorlichting verslaving en gewoonten op Heerbeeck College

Op 15 en 16 oktober krijgen de leerlingen van het Heerbeeck College in Best voorlichting over verslaving en gewoonten.

BEST - Het belang van preventie op jonge leeftijd is groot. Eén op de tien mensen ontwikkelt een verslaving in zijn leven, waarvan de oorzaak vaak in de pubertijd ontstaat. Jongeren worden blootgesteld aan steeds meer verleidingen. Ze experimenteren vaak niet alleen met alcohol en drugs, maar worden ook verleid tot overmatig gamen, series kijken of constant social media gebruik.

Stichting Be Aware

De voorlichting wordt gegeven door goed opgeleide ervaringsdeskundigen van Stichting Be Aware. Stichting Be Aware heeft een zeer interactief programma dat dicht bij de belevingswereld van de leerlingen staat. Met stemkastjes beantwoorden leerlingen anoniem vragen, waarvan de uitslagen direct op het bord verschijnen. Hierdoor wordt duidelijk dat ze niet de enige zijn met een bepaald gedrag of probleem. 

Mede door de gecreëerde veiligheid in de klas gaan leerlingen over het onderwerp en hun problemen met elkaar in gesprek. Hun kennis neemt toe, waardoor zij zich beter bewust zijn van de risico’s van bepaald gedrag en vooral van de mogelijkheid om hierin zelf keuzes te maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden