Logo groeiendbest.nl


<p>Vlnr. Husiartsen Bas en Hiske Willems, apotheker Marc Plasmans en huisarts Jean-Paul Kleijne.</p>

Vlnr. Husiartsen Bas en Hiske Willems, apotheker Marc Plasmans en huisarts Jean-Paul Kleijne.

(Foto: )

'We waren uit ons jasje gegroeid'

Op de hoek van de Ringweg en Oirschotseweg is een fraai representatief pand verrezen. Een opmerkelijk ontwerp van de hand van NB Architecten. Mooie materialen, ruim en overzichtelijk opgezet moet het Gezondheidscentrum straks onderdak bieden aan een groot aantal disciplines.

Door Theo Louwers

BEST - Naast drie huisartsenpraktijken en een apotheek worden in het pand ook een groot aantal ondersteunende diensten aangeboden. Het nieuwe centrum is duurzaam gebouwd, voorzien van zonnecellen, gasloos en efficiënt ingedeeld en ingericht.

“Op de eerste verdieping van het pand worden de huisartsenpraktijken gevestigd”, legt Bas Willems uit. “De praktijk van Anke-Nel Vos gaat in het nieuwe pand verder als Huisartsenpraktijk Dijkstraten. De praktijk van Jean-Paul Kleijne krijgt als naam Het Groene Hart en mijn echtgenote en ik houden als naam huisartsenpraktijk Willems. Marc Plasmans opent in het gezondheidscentrum zijn nieuwe apotheek.”

Goede zorg

De eerste gedachten om tot een nieuw gezondheidscentrum te komen, dateren al van jaren her. Jean-Paul Kleijne: “Wij komen uit gezondheidscentrum De Schakel. Daar waren we uit ons jasje gegroeid. Op deze nieuwe plek kunnen we goede zorg bieden. Samenwerken tussen artsen en andere disciplines wordt steeds belangrijker. In het nieuwe centrum zijn we goed te bereiken en kunnen we gemakkelijker multidisciplinair overleg voeren. Dit gezondheidscentrum is het middel om de doelen te bereiken, die we voor ogen hebben: de zorg naar een hoger niveau tillen. Het voordeel van het centrum is ook dat we centraal zitten in de nabijheid van de nieuwe wijken van Best.” 

Rondlopend door het in aanbouw zijnde centrum valt op, dat er goed is nagedacht over de routing. Patiënten kunnen straks met de lift naar boven als ze dat willen. Op de begane grond worden apotheek en andere disciplines samengebracht. Gezondheidscentrum De Schakel in de wijk Naastenbest blijft open.

Breed aanbod 

De verwachting is dat komende winter het nieuwe Gezondheidscentrum aan de Veldweg wordt geopend. Daar zullen naast huisartsenpraktijken met hun praktijkondersteuners, minimaal ook een apotheek, de bloedprikdienst, fysiotherapie, cesartherapie, podotherapie, psychologie, de Zuidzorg, Archipel, logopedie, huidtherapie en een diëtiste beschikbaar zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden