Logo groeiendbest.nl


<p>Verzorger Willy met een aantal van de Groene Woud kippen. <span class="Fotocredit" cstyle="Fotocredit" style="color: rgb(0, 0, 0);">Foto: Marijke Vermeulen. &nbsp;</span></p>

Verzorger Willy met een aantal van de Groene Woud kippen. Foto: Marijke Vermeulen.  

(Foto: )

Scharrelende kippen bij Poortgebouw BestZOO

In het Landschapspark nabij het Poortgebouw van BestZOO werden vorige week dinsdag 125 Groene Woud kippen losgelaten. De kippen mogen daar rondscharrelen, met een ‘kipcaravan” als hun nachtverblijf. 

Best - In samenwerking met Peter van Agt, de eigenaar van deze kipcaravan nemen deelnemers Willy en Sander van BestZOO zorg(t) de taak op zich nemen om de kippen dagelijks te verzorgen. Het Poortgebouw is met ondersteuning van het Landschap van Allure gerealiseerd in een gebied dat stad en land met elkaar verbindt. Hierin komen de Groene Woud kippen heel goed tot hun recht.

BestZOO Zorg(t)
BestZOO Zorg(t) biedt de mogelijkheid voor dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder begeleiding helpen zij samen met de zorg-medewerker(s) voor onder meer het eieren rapen, het voeren van de kippen en het schoonhouden van de ‘kipcaravan’. Dit is een van de vele taken die zij leveren in het geheel rond BestZOO.

Eggdrive
Op termijn komt er ook een ei-automaat, een eggdrive, in de buurt van de loslopende kippen. De kippen leggen namelijk stuk voor stuk een vers eitje per dag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden