Logo groeiendbest.nl


<p>Het bord dat de kom van Best aangeeft, komt aan de linkerkant na de rotonde op de Ringweg te staan.</p>

Het bord dat de kom van Best aangeeft, komt aan de linkerkant na de rotonde op de Ringweg te staan.

(Foto: )

Kombord van Best op de Ringweg wordt verplaatst

Wie vanaf de A2 de Ringweg oprijdt, ziet na het passeren van het viaduct onder de spoorlijn, vlakbij de rotonden bij Dijkstraten, het kombord van Best. Tot dat bord kan er 80 kilometer per uur worden gereden, na de verplaatsing mag er maar 50 gereden worden.

BEST - De bewoners van het noordelijk gedeelte van de wijk Salderes (omgeving Wilg, Iep, Sering, Vogelkers en Zomereik) ervaren overlast van geluid van de Ringweg. De bewoners hebben de weg zien veranderen. De hoeveelheid verkeer is mede door nieuwbouwontwikkelingen toegenomen, waardoor zij in toenemende mate geluidshinder ervaren. De verhoogde ligging van dit gedeelte van de Ringweg is mede veroorzaker van deze geluidshinder. 

De bewoners geven aan dat een verlaging van de maximumsnelheid ter plaatse van 80 naar 60 of 50 kilometer per uur, plus een eventuele verhoging van de geluidswal een verbetering teweeg kan brengen. Met de verplaatsing komt wethouder Rik Dijkhoff (VVD) tegemoet aan de wensen van de bewoners van Salderes. “Verlaging van de snelheid kan op korte termijn niet”, legt hij uit. “Door het kombord te verplaatsen, kunnen we de bewoners van Salderes wel tegemoet komen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden