Logo groeiendbest.nl


<p>De rommelige fietsenstaling bij Station Best krijgt binnenkort een opknapbeurt.</p>

De rommelige fietsenstaling bij Station Best krijgt binnenkort een opknapbeurt.

(Foto: )

Onderhoud fietsenstalling

De inventaris van de fietsenstalling bij het station is hoognodig toe aan een onderhoudsbeurt. De provisorische buitenstalling naast de fietsenstalling is erg rommelig. De situatie is bepaald geen visitekaartje voor Best en voor langere termijn onhoudbaar. ProRail heeft zich bereid getoond beiden op te knappen.

Door Theo Louwers

BEST - In de binnenstalling worden de houten rekken vervangen door ijzeren rekken, waarbij de bovenstallingen worden uitgerust met sledes. Twee verschillende hoogtes van de bovenstalling lukt dan niet meer overal in verband met de beschikbare hoogte. Dit gaat ten koste van het aantal stallingsplaatsen, maar effectief kunnen er waarschijnlijk meer fietsen worden geplaatst.

Door gewijzigd beleid van ProRail zijn bromfietsen in de overdekte stalling niet meer toegestaan. In de stalling komt plaats voor bakfietsen en is meer rekening gehouden met het stallen van fietsen met manden. Elektrische fietsen met brede banden kunnen in de nieuwe rekken worden geplaatst. De bestaande ijzeren rekken worden zo nodig hersteld of vervangen. Bekeken wordt of de verlichting kan worden vervangen voor LED-lijnverlichting.

Buitenstalling
ProRail gaat de buitenstalling inrichten in de stijl zoals men dit op andere plaatsen ook doet. De stalling komt op dezelfde plaats als de huidig provisorische stalling. De huidige hekwerken en de rekken verdwijnen. Het geheel wordt ruimer van opzet en voorzien van de standaard ProRail stallingen. Deze stallingen worden vast aan de grond bevestigd. Tegen de luchtkokers plaatst men dubbellaagse stallingen. Het geheel wordt afgekaderd met belijning. Bromfietsen kunnen worden gestald buiten bij de ingang waar nu ook bromfietsen worden geplaatst en op een daarvoor aangewezen strook in de buitenstalling. Deze wordt met belijning aangegeven.
Deze voorzieningen hinderen een transformatie van de stationsomgeving niet. De nieuwe stallingen zijn demontabel en kunnen in een gewijzigde situatie opnieuw worden toegepast.

Stallingscapaciteit
Volgens de prognoses van ProRail is de capaciteit van het totaal van de aangepaste binnen- en buitenstalling de komende jaren voldoende. Tevens is hierin meer rekening gehouden met bijzondere fietsen. In de binnenstalling zijn 1250 plaatsen. Buiten zijn er 532 stuks. Wel zullen gebruikers meer moeten proberen te bewegen om een vrije plaats binnen op te zoeken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden