Logo groeiendbest.nl


<p>Kinderen genieten in Villa Pardoes van een onvergetelijke gratis vakantie. Foto: Paul Engelkes</p>

Kinderen genieten in Villa Pardoes van een onvergetelijke gratis vakantie. Foto: Paul Engelkes

(Foto: PaulEngelkes)

'Handmelken' sponsort Villa Pardoes

Al tientallen jaren heeft Stichting Kringloop Handmelken Best aan de Randweg 19 duizenden guldens en euro’s aan goede doelen gegeven. Geld, opgebracht door vele trouwe klanten die gebruikte spullen bij ons kopen en ze nog een tweede leven willen geven. Het principe blijft onveranderd: elke euro omzet gaat naar een goed doel!

Door Theo Louwers

BEST - In de tijd dat de kringloop ten gevolge van het coronavirus was gesloten hebben de vrijwilligers de zaak ruimer opgezet zodat klanten nu veilig kunnen winkelen. “Hierdoor passen grote spullen, zoals meubels, helaas niet meer in onze winkel”, zegt Henk Bruins namens de kringloopwinkel. “Er hangt nu wel meer mooie kleding. Naast prachtige curiosa kunnen mensen bij ons ook terecht voor schoenen, serviesgoed, potterie, lampen, speelgoed, boeken, platen, puzzels, cd’s, elektronica en meer.”

Eén doel: Villa Pardoes
Ging in het verleden de opbrengst vaak naar goede doelen in derde wereldlanden, het komende kwartaal wordt de omzet aan één bepaald goed doel gegeven. Bruins: “Als dit een succes blijkt, dan gaan we deze procedure ook in 2021 toepassen; elk kwartaal sparen voor een ander goed doel en bij voorkeur voor een doel in Best of omstreken. In oktober, november en december 2020 willen we Villa Pardoes helpen om hun doelstelling te realiseren.”
Op dinsdag 22 september om 10 uur is de kick-off in het bijzijn van Villa Pardoes medewerkers. Dit evenement vindt plaats op de Kringloop Handmelken aan de Randweg 19. Iedereen is dan van harte welkom.
“In januari 2021 zullen we het geld aan Villa Pardoes overhandigen en we hopen op een mooie opbrengst. Vooral u kunt ons daarbij helpen.”

Gratis Vakantie
Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie aan kinderen van 4 tot 12 jaar oud, die kampen met een (mogelijk) levensbedreigende ziekte. Samen met hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s kunnen ze in de villa een onbezorgde week doorbrengen en even alles vergeten.
Villa Pardoes bestaat uit twaalf ruime, aan elkaar geschakelde, vakantiewoningen, rondom een grote centrale picknickplek. Het gebouw heeft de vorm van een slak (escargot) op een bloem. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen. Ouders ontmoeten er lotgenoten. Ze kunnen er hun verhaal vertellen en ervaringen delen. Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van maar liefst 160 vrijwilligers, donateurs en sponsoren.

Kringloop Handmelken aan de Randweg 19 is elke dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur geopend. Als u belt met 06-12362095 kunnen ze ook spullen komen ophalen. In de Kringloop kan natuurlijk ‘coronaproof’ worden gewinkeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden