Logo groeiendbest.nl


<p>De Zevensprong is maar wat blij met groen(w)eter Lotti. &quot;Kinderen zijn enthousiast, gemotiveerd en wij houden ons vast aan de groene koers!&quot;&nbsp;Wil je meer weten? Mail naar <a href="mailto:lottierkelens@gmail.com">lottierkelens@gmail.com</a>.</p>

De Zevensprong is maar wat blij met groen(w)eter Lotti. "Kinderen zijn enthousiast, gemotiveerd en wij houden ons vast aan de groene koers!" Wil je meer weten? Mail naar lottierkelens@gmail.com.

(Foto: )

De Zevensprong stelt Groen-Coördinator aan

Al een aantal jaren is Kindcentrum De Zevensprong bezig met het implementeren van ‘Groen Onderwijs’.

BEST - Een moestuin, een groenere speelplaats, aandacht voor gezonde leefstijl en duurzaamheid en binnen/buiten leren: “Zoveel mogelijk leermomenten van binnen naar buiten brengen, en zoveel mogelijk ‘buiten’ naar binnen halen.” Sinds dit schooljaar werkt de school samen met groen-coördinator en ‘groen(w)eter’ Lotti Erkelens. Lotti heeft een opleiding gevolgd tot moestuincoach. Een opleiding speciaal voor coaches van school-moestuinen. Daarmee borgt de school dat hun visie over ‘Groen Onderwijs’ een fundamentele plek krijgt in hun werkwijze. 

Lotti: “Met de kids ga ik aan de slag: zaaien, verzorgen, zien groeien of mislukken, oogsten. Maar ook koken, proeven, verbazen en verwonderen. Aan de organisatorische kant maak ik waar kan verbindingen tussen diverse initiatieven op het gebied van groen, leefstijl en duurzaamheid. Zo zijn we op dit moment bezig met het behalen van het ‘Gezonde School Certificaat’, een initiatief van diverse ministeries samen met de GGD. Als laatste heb ik ook als doel ouders te verbinden. Ik merk dat veel ouders bezig zijn met een gezonde levensstijl en duurzaamheid, maar ook dat ze zich hier alleen in voelen staan. Door goede communicatie en activiteiten wil ik deze ouders meer het gevoel geven dat ze op de goede weg zitten, met elkaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden