Ondernemers de dupe van Alaparada-soap | Groeiend Best
Logo groeiendbest.nl


<p>Een van de vele acts op het Dorpsplein tijdens de viering van het 200-jarig bestaan van Best.&nbsp;</p>

Een van de vele acts op het Dorpsplein tijdens de viering van het 200-jarig bestaan van Best. 

(Foto: Kas van Vliet)

Ondernemers de dupe van Alaparada-soap

De financiële afwikkeling van de viering van het 200-jarig bestaan van Best dreigt een soap te worden. De organisatie van Alaparada zit met een groot financieel gat dat alleen maar groter wordt. De kosten van de advocaten die zaken moeten uitzoeken drijven de kosten alleen maar verder op.

Door Theo Louwers

BEST - De viering van het 200-jarig bestaan van Best moest groots en spectaculair worden gevierd. In het centrum traden artiesten op en in het Wilhelminapark was het twee dagen groot feest met toonaangevende Nederlandse bands. Helaas strooide het weer roet in het eten waardoor de omzet van drank en eten tegenviel. Ook moesten er kosten worden gemaakt, die vooraf niet waren meegenomen. 

Nadat de euforie over het succes van het feest was afgenomen, kwamen de harde cijfers boven tafel. Ruim tweehonderdduizend euro tekort en dat nadat de gemeente de organisatie al tegemoet was gekomen met een extra subsidie van 2 ton. Het college wilde vorig jaar nog honderdduizend euro bijdragen om de tekorten te verminderen. 

De gemeenteraad trapte op de rem en wilde eerst een onderzoek hoe het zover was gekomen. De organisatie moest met de billen bloot, maar vooraf gestelde data waarop gegevens beschikbaar moesten zijn, werden niet gehaald. Daarop hield de gemeente de hand op de knip en werd er geen extra gesteld beschikbaar gesteld. Het gevolg is dat vooral kleine ondernemers de dupe zijn. Zij kunnen vooralsnog naar hun geld fluiten.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de gemeente geen blaam treft. Vorige week maandagavond werd een raadsavond gehouden waarop Alaparada op de agenda stond. Hoe de hazen gaan lopen werd aan het eind van de avond niet duidelijk, maar er lijkt zich een kentering af te tekenen om gedupeerden, vooral de kleinere ondernemers, tegemoet te komen. Rob Snellen (Jongerenpartij) bleef hameren op het feit dat er geen inzicht wordt gegeven door de organisatie over een bedrag van 60.000 euro. “Wat is er fout gegaan en wat kunnen wij hiervan in de toekomst leren”, sprak Snellen. “Eerder willen wij niet praten over een bijdrage.”

Veronique Zeeman (Best Open) had het over een fantastisch feest met een nare nasmaak. John Verheijen (VVD) stelde voor om te kijken of ondernemers wellicht alvast een deel van hun geld uitbetaald kunnen krijgen. Wethouder Rik Dijkhoff (VVD) zei: “We hebben het feest samen met de Bestse ondernemers willen houden en zo heb ik ook gehandeld. Ik kijk positief op het feest terug, ook wat ze gedaan hebben.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden