Foto: Pexels
aangeboden door thebagstore.nl

Tips voor prachtige herfstfoto’s

De zomer van 2020 is weer voorbij gevlogen. Daar is niet iedereen blij mee want de herfst is niet bij iedereen een geliefd seizoen. Dat is ook wel begrijpelijk als je bedenkt dat het vaak met bakken uit de lucht komt, de bomen weer kaal worden en de dagen steeds korter en donkerder. Toch is de herfst ook een enorm kleurrijk seizoen, als je naar de natuur kijkt. Vooral mensen die van fotograferen houden kunnen in de herfst hun hart ophalen met al die verschillende gekleurde bladeren. Maar er zijn nog veel meer redenen om in de herfst met je waterdichte rugzak op je rug de natuur in te trekken, op zoek naar dat perfecte plaatje. Hieronder lees je op welke prachtige herfsttaferelen jij je cameralens dit najaar absoluut moet richten.

Paddenstoelen

In de herfst schieten ze als paddenstoelen uit de grond, de paddenstoelen! Dit seizoen is dan ook perfect om met je camera de bossen in te trekken op zoek naar het allermooiste exemplaar om vast te leggen. Omdat het onder het bladerdak best een beetje donker kan zijn, zo dicht bij de grond, is het slim om een zaklampje mee te nemen in je heuptas heren zodat je eventueel een beetje bij kunt lichten. Je hebt paddenstoelen in allerlei soorten en maten, maar bijna allemaal hebben ze mooie details die je goed kunt vastleggen. Vooral wanneer je vanuit een laag standpunt fotografeert krijg je deze details mooi op de gevoelige plaat.

Bladeren

Het mooiste van de herfst is misschien wel het prachtige kleurenpalet aan bladeren. Alle mogelijke tinten rood, bruin, geel en oranje komen voorbij. Een uitgelezen moment om met je tas van XD Design en camera de bossen in te trekken om wat mooie plaatjes te schieten. Om de kleurenpracht het beste op de foto te krijgen is een zonnige herfstdag het ideale moment om het bos in te gaan. Juist met tegenlicht komen de kleuren van de bladeren nog beter tot hun recht.

Zonneharpen

Als je zonneharpen, of ook wel Jacob’s ladders, wilt fotograferen moet je bereid zijn de wekker vroeg te zetten. Zonneharpen ontstaan namelijk wanneer het een beetje mistig is en de zon door het bladerdak heen valt. Je krijgt dan prachtige, sfeervolle lichtbanen die op de mossige ondergrond vallen. Je moet alleen niet te lang treuzelen om je foto te maken want het moment is vaak razend snel weer voorbij.

Spinnenwebben

In de herfst zijn ze weer volop aanwezig; spinnen. En of je ze nou griezelig vindt of niet, deze beestjes en vooral de webben die zij maken, zijn prachtig om te fotograferen. Ook hier geldt dat je de mooiste foto’s kunt maken als je een vroege vogel bent. Wanneer er dauwdruppels op het web zitten en je fotografeert met tegenlicht krijg je het allermooiste effect. 

Portretten in het bos

Als je even genoeg hebt van alle herfstige onderwerpen zoals die hierboven, kun je natuurlijk ook gewoon het bos in duiken om prachtige herfstportretten te maken. Met al die prachtige natuurlijke kleuren op de achtergrond en het zachte licht krijg je prachtige foto’s met een hele warme uitstraling. Perfect dus om je gezin, of hond te fotograferen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden