Tech Playgrounds weer gestart bij Jongerencentrum Todo | Groeiend Best
Logo groeiendbest.nl


<p>Ben je tussen de 10 en 14 jaar en heb je interesse om ook aan te sluiten? </p>

Ben je tussen de 10 en 14 jaar en heb je interesse om ook aan te sluiten?

(Foto: )

Tech Playgrounds weer gestart bij Jongerencentrum Todo

Het is een tijdje geleden maar Tech Playgrounds is in Best sinds afgelopen donderdag (10 september) weer van start gegaan bij Jongerencentrum Todo. 

BEST - In verband met corona en de zomervakantie waren er een tijd geen fysieke bijeenkomsten maar vanaf nu wordt dit weer opgepakt. Uiteraard gaat dit geheel volgens de maatregelen van het RIVM. Er wordt wel nog gezocht naar een extra vrijwilliger.

Tech Playgrounds

Dynamo Jeugdwerk lanceerde in 2018 een eigen leerlijn voor jonge techneuten en makers van alle schoolniveaus in Eindhoven. Vanuit een non-formele basis, dus leren omdat je het zelf wilt en op je eigen tempo, gaan de deelnemers aan de slag met thema’s als 3D-tekenen en -printen, paper prototyping, lasersnijden, robotica en video’s maken. De ontwikkeling van de leerlijn is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie en daarnaast ondersteunen diverse bedrijven en sponsoren ook de gedachte dat ook jonge techneuten, whizzkids en uitvinders een plek verdienen waar ze na schooltijd aan hun skills kunnen werken en vrienden kunnen ontmoeten.

Elke donderdag in Best

Net zoals voetballers een oefenveldje in de wijk hebben, hebben ook de techies zulke ‘tech-trapveldjes’ in o.a. Eindhoven, Waalre en Renkum. In het voorjaar van 2019 ontstond naast de bestaande locaties ook in Best zo’n ‘trapveldje’ in Jongerencentrum Todo. Hier komen sindsdien elke donderdagmiddag tussen 15.15 en 16.45 uur kinderen samen met de interesse voor de bovengenoemde onderdelen. Dit gebeurt onder de enthousiaste begeleiding van een vrijwilliger met affiniteit voor techniek.

Vrijwilliger gezocht

Door het wegvallen van een van de vrijwilligers is Todo op zoek naar iemand die hierbij zou willen aansluiten. Je hoeft hiervoor geen techneut te zijn. Heb je interesse? Neem dan contact op met Todo door een mail te sturen naar info@jctodo.nl of ga gerust eens langs aan de Jacob van Wassenaerstraat 69.

Doe jij ook mee?

Ben je tussen de 10 en 14 jaar en heb je interesse om ook aan te sluiten? Kom dans eens op donderdagmiddag langs om vrijblijvend te kijken of het iets voor jou is. Per keer kost de deelname 1 euro en je kunt instappen en stoppen op elk moment dat je zelf wilt. Voor vragen of meer informatie neem contact op met Todo of kijk op www.techplaygrounds.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden