Heerbeeck-icoon Wim Blankers neemt afscheid | Groeiend Best


Foto:

Heerbeeck-icoon Wim Blankers neemt afscheid

In augustus 1976 liep Wim Blankers, een zeer jonge 21 jarige docent geschiedenis, het hoofdgebouw van het Heerbeeck College binnen. Hij zette daarmee zijn eerste stap in een onderwijs carrière die nu, na 44 jaar, gaat stoppen.

BEST - Het Heerbeeck College heette toen nog de R.K. Scholengemeenschap Best en bestond uit een lhno, een mavo en een jonge havo. Wim verwierf zich al snel een duidelijke plaats in de school. Naast zijn lessen geschiedenis ontfermde hij zich als leerlingbegeleider over de kersverse brugklassers en in die hoedanigheden heeft hij duizenden leerlingen zien komen en gaan. En om diezelfde reden kennen duizenden oud-leerlingen uit Best, Oirschot en De Beerzen ‘hun’ Meneer Blankers.

In 2005 werd hij directielid, teamleider met een moderne naam, van de afdeling mavo. Inmiddels was het herdoopte Heerbeeck College verhuisd van het centrum van Best naar de Willem de Zwijgerweg en was de school gefuseerd met het Oirschotse Kempenhorst College en samen gingen ze verder onder de bestuursnaam Voortgezet Onderwijs Best-Oirschot (VOBO). In zijn nieuwe functie had Wim minder te maken met de dagelijkse leerlingbegeleiding en meer met personeelsbegeleiding en onderwijskundige ontwikkeling. Het is tekenend voor Wim Blankers dat hij ook deze taken met enthousiasme uitvoerde. Alle facetten van het onderwijs aan onze jongelui waren voor hem immers even fascinerend en even belangrijk.

De in Oirschot geboren Wim Blankers woont al bijna veertig jaar in Haghorst en is aan dat dorp verknocht geraakt. Ook daar zet hij zich in voor het welzijn van ‘zijn’ mensen en na zijn pensionering zal hij dat blijven doen. Wellicht zal hij zijn fietsritten langs het kanaal van zijn dorp naar Best gaan missen, maar stilzitten is voor Wim geen optie.

Op vrijdag 25 september zal Wim afscheid nemen van zijn school. En neemt zijn school afscheid van Wim, de man die zich 44 jaar lang voor het onderwijs heeft ingezet. We beschikken niet over statistieken, maar er zijn heel weinig mensen die zoveel onderwijsjaren op hun conto kunnen schrijven. VOBO, en met name het Heerbeeck College, noemt het afscheid van deze gerespecteerde medewerker dan ook ‘het einde van een tijdperk’ en wenst Wim nog heel veel gezonde en gelukkige pensioenjaren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden