Scouting Frama sticht nieuwe bevergroep | Groeiend Best


Foto:

Scouting Frama sticht nieuwe bevergroep

Scouting Frama uit Best richt met ingang van het seizoen 2020 – 2021 een nieuwe bevergroep op. De bevers zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot 7 jaar. Bevers leren op spelenderwijs kennis maken met het scoutingspel. 

BEST - De bevers gaan meestal samen naar buiten om bijvoorbeeld een speurtocht te doen, te ontdekken en te spelen. Als het wat minder mooi weer is zijn we binnen te vinden en gaan we bijvoorbeeld knutselen of een toneelstukje opvoeren in ons eigen lokaal met een levensgroot beverkasteel.

Een paar keer per jaar gaan de bevers op een echt kampavontuur en blijven ze een of zelfs een aantal nachtjes slapen. Een ervaren team van vier doorgewinterde leiding dat bestaat uit Anna Appeldoorn, Marius Ekamp, Fee Habraken en Joey de Leuw begeleiden het avontuur. Op zaterdagmiddag heten we, Rozemarijn, Steven Stroom Noa en Stanley stekker. Dat moeten we even uitleggen.

De bevers spelen iedere week in het dorp Hotsjitonia. In Hotsjitonia wonen verschillende dorpsbewoners ieder met hun eigenaardigheden. De leiding speelt de verschillende dorpsbewoners. Het verhaal van Hotsjitonia is erop gericht om bevers naar hartenlust te kunnen laten fantaseren wat een positieve bijdrage geeft op de ontwikkeling van bevers. De bevers maken bijvoorbeeld Cakejes met Rozemarijn en gaan kleuren met Keet Kleur. De personages in het dorp zijn bovendien realistisch zodat ze gekoppeld kunnen worden aan echte gebeurtenissen die soms ook minder leuk kunnen zijn. Centraal in het verhaal staat Stuiter, een kind dat Hotsjitonia ontdekt en na twee jaar het dorp verlaat om naar de jungle te gaan. In de jungle start het verhaal van de welpengroep (7 tot 11 jaar).

Scouting Frama is een gezellige en actieve scoutingvereniging. De vereniging heeft afgelopen jaar haar 65-jarig jubileum gevierd. De blokhut is gelegen aan de Pater L.A. Bleysstraat in het Wilhelminadorp.

De groep heeft nog plek voor nieuwe bevers. Ook binnen de andere groepen is nog plek. Op 19 september start het nieuwe scouting seizoen. Uw zoon of dochter mag drie keer vrijblijvend een kijkje komen nemen. U kunt uw zoon of dochter aanmelden door een berichtje te sturen naar beversscoutingframa@gmail.com. De bevers komen iedere zaterdagmiddag bijeen van 14.00 tot 16.00 uur in de blokhut van Scouting Frama in Best. De opkomst wordt traditiegetrouw geopend en geëindigd aan de hand van het beverlied en de beverwet. De beverwet luidt: ”Ik ben een Bever, wat Bevers doen, doen ze samen! Samen spelen, samen doen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden