Logo groeiendbest.nl


<p>De bijeenkomst over de toekomst van carnaval trok veel belangstellenden. Foto: Jeroen Maas</p>

De bijeenkomst over de toekomst van carnaval trok veel belangstellenden. Foto: Jeroen Maas

(

Foto: Jeroen Maes

)

Nog veel onduidelijkheid over viering carnaval in 2021

Niemand weet hoe carnaval 2021 gevierd gaat worden. Er is zoveel onzeker, dat harde afspraken maken heel erg lastig is. Toch kwamen de betrokkenen vorige week in zalencentrum Prinsenhof op corona-afstand bij elkaar om ideeën en meningen met elkaar te delen. “Er waren zo’n 65 mensen naar de Prinsenhof gekomen”, vertelt Gaston Wilting, voorzitter van Stichting Karnavalsfederatie Best. “Er hing een sfeer van saamhorigheid en positiviteit om er toch iets van te maken.”

BEST - Op de in Prinsenhof gehouden bijeenkomst voor carnavalsverenigingen, leden van de federatie en afgevaardigden van de gemeente, bleef nog veel onduidelijk. “Verschillende partijen met hart voor carnaval proberen we door deze tijd heen te loodsen. Opvallend was dat de betrokken partijen, ook de horeca, met elkaar in overleg willen hoe de zaken kunnen worden aangepakt. 

Coronaproof 
Duidelijk werd wel dat carnaval vieren zoals we dat gewend zijn, niet mogelijk gaat zijn”, zegt Wilting: “Het bestuur van de federatie weet het ook niet. De verwachtingen moeten heel erg worden bijgesteld. We hebben afgesproken dat we drie weken uittrekken om ideeën uit te werken. Desnoods komen we daarna opnieuw bij elkaar. Voor bijzondere activiteiten buiten moet voor 20 november een ‘coronaproof’ plan worden ingeleverd in verband met een langere periode van toetsing. De grootste uitdaging ligt bij de groep van 17 tot 25 jaar. Als je niets bedenkt voor deze doelgroep, loop je kans dat de zaak uit de hand loopt. En dat wil je natuurlijk niet.”

Jeugdtent 
Burgemeester Hans Ubachs gaf aan dat hij in de huidige situatie niets kan laten doorgaan, behalve dan de jeugdtent. “Zoals de zaken er nu voorstaan kan de Jeugdtent - voor de jeugd tot zeventien jaar - wel doorgaan. En als er voor andere doelgroepen iets wordt georganiseerd, moet iedereen kunnen zitten”, aldus Wilting. De Brabantse carnavalsfederatie, ook aanwezig op de bijeenkomst in zalencentrum Prinsenhof, adviseerde vermaak dan ook kleinschalig op te zetten. Optochten gaan waarschijnlijk niet door. Een idee is de wagens wel te bouwen en ze op een plein op te stellen, zodat de mensen er langs kunnen lopen. “Er zijn echter weinig verenigingen die willen investeren in een wagen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden