<p>Huisarts Anke-Nel Vos draagt haar praktijk per 1 oktober over aan huisartsen Bas Willems en Jean-Paul Kleijne.&nbsp;</p>

Huisarts Anke-Nel Vos draagt haar praktijk per 1 oktober over aan huisartsen Bas Willems en Jean-Paul Kleijne. 

(Foto: Marijke Vermeulen)

Overdracht praktijk Vos

Na ruim achtentwintig jaar in Best als huisarts te hebben gewerkt, draagt dokter Anke-Nel Vos haar praktijk per 1 oktober over aan huisartsen Bas Willems en Jean-Paul Kleijne. “Als ik terugblik komt het woord ‘betekenisvol’ bij mij naar boven. Ik kan terugkijken op een rijke en betekenisvolle periode van mijn leven. Wederzijds hebben we veel geleerd. Van mijn patiënten kreeg ik veel wijze levenslessen en leerzame kritiek in alle vormen.”

Door Theo Louwers

BEST - Anke-Nel Vos is dankbaar en vaak ontroerd geweest door al het vertrouwen dat haar patiënten haar schonken. “Graag wilde ik kennis en voeding bieden om de patiënten zelf hun keuzes te laten maken volgens het motto ‘groeien, snoeien en bloeien’.

Eerste vrouwelijke huisarts
“Toen ik in 1992 als eerste vrouwelijke huisarts in Best met assistente Mieke een praktijk startte, kon ik niet bevroeden dat zij ons na achttien jaar door ziekte zou moeten verlaten en dat we nu met een team van negen personen werken. De meeste mensen zullen, als ze aan de dokter denken, ook aan de assistentes Lonneke, Kristel en Aniet denken en aan onze praktijkondersteuners Saskia, Marianne en Jeske. En vast ook aan de bijna twintig huisartsen die ik in onze praktijk mocht opleiden.”

Stichting Leergeld
Door de Covid-pandemie Vindt Vos het niet verstandig om met een receptie persoonlijk afscheid te nemen. “Indien patiënten mijn afscheid van een herinnering zouden willen voorzien, dan zou een geldelijke bijdrage aan Stichting Leergeld Best en omstreken door mij zeer op prijs worden gesteld. Het banknummer is NL33RABO 0127 8454 61 onder vermelding van ‘Afscheid dr. Vos’. Want de zorg voor kinderen met minder goede kansen om zich te ontwikkelen in onze maatschappij, is mij altijd zeer aan het hart gegaan.”

Toekomst
De huisartsenzorg van de praktijk gaat door onder de naam ‘Huisartsenpraktijk Dijkstraten’. De praktijk verhuist straks naar het nieuwe gezondheidscentrum op de hoek van de Ringweg en Oirschotseweg in Best. “Dokter Schoemakers, die al vier jaar met mij heeft samengewerkt, zal samen met dokter Nienke de Haan en verpleegkundig specialist huisartsenzorg Sien Allefs en het merendeel van de huidige medewerkers de dagelijkse praktijk voortzetten. Bij mijn afscheid wil ik iedereen een goede gezondheid toewensen.” Dokter Vos trekt zich overigens niet helemaal uit de gezondheidszorg terug. “Ik ga drie dagen in de week waarneming doen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden