Logo groeiendbest.nl


De cast van Theatergroep BLUV dat de komedie 'De Knecht van Twee Meesters' op de planken brengt.
De cast van Theatergroep BLUV dat de komedie 'De Knecht van Twee Meesters' op de planken brengt. (Foto: )

BLUV komt met stuk in buitenlucht

Theatergroep BLUV brengt, als een van de weinige amateurtoneelverenigingen in de omgeving, dit jaar toch een toneelstuk op de planken. Op 12, 13 en 17 september speelt - onder regie van regisseur Harold Schraven - de komedie ‘De Knecht van Twee Meesters’ in natuurtheater Joe Mann.

Best - De reprise van de voorstelling ‘Oorlogstuig’, die onder andere tijdens 75 jaar Bevrijding in Kamp Vught gespeeld zou worden, moest door de coronacrisis helaas met een jaar uitgesteld worden. Of ‘De Knecht’ van Carlo Goldoni wel gespeeld kon worden was lange tijd onzeker. “We hebben eerst een week of vijf via een online verbinding gerepeteerd”, vertelt Bosschenaar Harold Schraven. “Dat ging op zich prima, omdat we op dat moment nog vooral met tekst leren en tekstbeleving bezig waren. We besloten de persconferentie waarbij eventueel versoepelingen zouden worden aangekondigd af te wachten, om groen licht te geven voor het uitvoeren van de voorstelling. Toen we hoorden dat we voortaan meer dan 30 personen mochten ontvangen, besloten we ervoor te gaan. Het Joe Mann theater is dan echt een ideale plek. Door het maximum aantal toeschouwers te beperken is de 1,5 meter gemakkelijk te handhaven. En het is in de openlucht. De veiligheid van de toeschouwers kunnen we dus zeker garanderen, mits iedereen zich aan de spelregels houdt.”

Het stuk
De KnechtBeatrice Rasponi komt, verkleed als haar overleden broer Federigo, naar Venetië omdat ze op zoek is naar haar geliefde Florindo die de dood van haar broer op z’n geweten heeft. Zij neemt haar intrek in de herberg waar ook Florindo verblijft, zonder dat zij dit van elkaar weten. Na haar aankomst ontmoet ze de ‘schone Clarice’, die met haar broer Federigo had moeten trouwen, maar nu staat te popelen om met haar ware liefde Silvio in het huwelijksbootje te treden. Ondertussen leidt de ietwat onnozele en hongerige Truffaldino zijn eigen leven tussen wraak, complot en problemen van anderen. Hij treedt in dienst bij zijn meesters Beatrice én Florindo en zijn grootste zorg is dat zij elkaar niet treffen. Maar algauw raakt hij verstrikt in zijn eigen leugens. Een komische en groteske voorstelling, vol muziek, energie, snelle verwikkelingen, liefde, misverstanden, jaloezie, schijnwijsheid, hebzucht en een hele berg lekker eten. Harold Schraven neemt naast de regie, ook de rol van Truffaldino op zich.

Theatergroep BLUV
Zoals elk jaar toert Theatergroep BLUV langs verschillende openluchttheaters of tot theater omgebouwde locaties in Brabant. Alle voorstellingen beginnen om 20:00 uur en kaarten zijn te koop via www.tgbluv.nl. Bij elke voorstelling zijn mensen aanwezig die zorgen dat de coronaregels goed kunnen worden nageleefd, zodat iedereen op een veilige manier kennis kan maken met De Knecht van Twee Meesters. Kaartverkoop en meer informatie via: www.tgbluv.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden