Logo groeiendbest.nl


<p>Gratis cursus Indonesiche dansen bij CultuurSpoor Best. Dit is mogelijk dankzij een gift van de Indonesische ambassade.&nbsp;</p>

Gratis cursus Indonesiche dansen bij CultuurSpoor Best. Dit is mogelijk dankzij een gift van de Indonesische ambassade. 

(Foto: )

Open dag bij CultuurSpoor

Heb je zin om in het najaar een leuke cursus te gaan volgen? Ben je op zoek naar een workshop om alleen of samen met een vriend(in) te doen? Wil je je kennis bijspijkeren of verbreden? Kijk dan eerst eens op de website van CultuurSpoor of kom naar de open dag op 12 september. Want ook dicht bij huis is er dit najaar van alles te leren en te beleven en dat tegen schappelijke prijzen.

BEST - Op de agenda staan bekende cursussen, die al een paar jaar met succes draaien, zoals Engelse conversatie, Italiaans voor beginners en Duits. Maar er valt ook veel nieuws te ontdekken, zoals spreken in het openbaar, filosofie, Spaanse conversatie en sjaal vilten. “Toen wij begin dit jaar een oproep deden op social media voor nieuwe workshops en cursussen, zijn we overstelpt met ideeën”, vertelt Marian Rombouts, programmamaker bij CultuurSpoor Best: ‘Het waren er zoveel dat we een keuze hebben moeten maken. We kunnen helaas niet alles aanbieden.” Dat komt voor een deel ook door de anderhalve meter afstandsregel. Daardoor kunnen er in de kleine lokalen boven geen lessen worden gegeven. De cursussen verhuizen daarom naar de bibliotheek waar wel voldoende ruimte is. “Met als gevolg dat we de bieb een aantal avonden moeten sluiten voor mensen die boeken of andere materialen komen lenen of terugbrengen”, aldus Rombouts. “Op maandag, dinsdag en woensdag gaat de bieb ’s avonds op slot. Cursisten komen via de oude ingang naar binnen en gaan daar ook weer naar buiten. Uiteraard worden ook alle andere coronavoorschriften nageleefd.

Filosofie 
Wat is er allemaal nieuw in de aanbieding? Onder andere dus ‘Spreken in het openbaar’. Zie je daar net zo tegenop als de meeste mensen? Ben je bang dat je gaat stotteren? Of dat je helemaal stilvalt? Wellicht kan dan de korte cursus van logopediste en stemspecialiste Hilde Jonker je een stapje vooruithelpen. Ook nieuw is de cursus ‘Introductie in de filosofie’. In zes lessen wordt aandacht besteed aan de westerse filosofie: van Socrates tot Sloterdijk. Bij voldoende interesse volgt er een cursus levensfilosofie. Docent Hans Matheeuwsen heeft een brede ervaring in onderwijs en welzijnswerk. Zijn stelling: ‘Filosofie is niet een ivoren toren, maar een ervaring van elke dag’. Natuurlijk zijn er in het aanbod ook weer volop creatieve cursussen. Van beeldhouwen tot portrettekenen met bister inkt en van sjaal vilten tot stippen op porselein. Voor die laatste workshop tekent Yvonne Leijtens van de tuinkamer in Casteren. Haar workshops eind vorig jaar en begin dit jaar leverden mooie kunstwerkjes op. Naast stippen op porselein geeft zij ook een workshop schilderen op canvas. Vilt is een eveneens materiaal waarmee mooie dingen te maken zijn. Docent Esther Valk van Esther Valk design geeft op 3 oktober een introductiecursus Werken met vilt en op 2 en 9 november een cursus sjaalvilten op zijde. Ook Rianne Schaaf heeft weer leuke workshops en cursussen in petto, voor volwassenen, maar ook voor kinderen, al dan niet in gezelschap van ouders of grootouders. Samen een schilderij maken of samen stempelen met aardappelen is niet alleen leuk, het inspireert ook om er thuis mee aan de slag te gaan.

In samenwerking met SeniorWeb Best worden in het najaar ook weer tal van workshops en cursussen gegeven voor senioren. Het betreft vooral workshops en cursussen om ouderen wegwijs te maken in de digitale wereld. Van basiscursus computer, tot werken met iPad en iPhone, Digid en Mijn overheid.

Gratis cursus 
Het najaar is ook een ideale periode om een taal te leren of om je kennis bij te spijkeren. Je kunt bij CultuurSpoor terecht voor Engels, Spaans, Duits, Italiaans en zelfs Indonesisch. Die laatste cursus is bestemd voor mensen die naar Indonesië op vakantie willen of Indische wortels hebben en graag iets meer willen weten over hun ‘moedertaal’. Heel bijzonder: de cursus is gratis en datzelfde geldt voor de cursus Indonesische dans. Dit is mogelijk dankzij een gift van de Indonesische ambassade. Meer weten over een cursus of workshop? Kijk eens op www.cultuurspoorbest.nl, of kom naar de open dag op 12 september. Tal van docenten zijn daar aanwezig om uitleg te geven. Bovendien zijn er folders met extra informatie over de cursussen en workshops. Marian Rombouts raadt aan om de website regelmatig te bezoeken. ‘Er komen steeds workshops en cursussen bij. Ik ben nog bezig met een cursus of workshop sollicitatietraining en er komt waarschijnlijk ook nog een workshop ‘Invullen donorregister’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden