Logo groeiendbest.nl


<p>Kim en Lennie: &quot;Als je danst voel je oprechte connectie met de ander&quot;. Foto: Marijke Vermeulen&nbsp;</p>

Kim en Lennie: "Als je danst voel je oprechte connectie met de ander". Foto: Marijke Vermeulen 

(Foto: )

Passion2Dance start latin danslessen

Met ingang van 2 september start in CultuurSpoor aan het Raadhuisplein dansschool Passion2Dance. Oprichters Kim en Lennie richten zich op Cubaanse Salsa en Bachata, twee sprankelende dansstijlen die in populariteit sterk toenemen de laatste jaren.

Door Theo Louwers 

BEST - “Onze missie is om cursisten alles even te laten vergeten en te genieten van muziek, dans en de connectie met de ander”, zegt Kim van Kampen. “Wij geven Cubaanse Salsa en Bachata danslessen en organiseren dansreizen in Europa. Door je danspartner te leiden of de ander te volgen, merk je dat je door te dansen geniet van het moment en die beleving is onbetaalbaar. Dansen is bovendien ook nog eens gezond voor je lijf.”

Inspirerend en vernieuwend zijn de Bachata dansen. “Tijdens de Bachata-danslessen maak je op een leuke en ontspannen manier kennis met deze prachtige dans. Wij genieten het meest van de diverse stijlen die zijn ontstaan in de Bachata-wereld en geven dan ook deze lessen vol passie. De belangrijkste elementen komen naar voren, de juiste technieken worden aangeleerd en na deze workshop kennen de cursisten al de eerste basispassen en draaien.”
Nieuwsgierig en geïnteresseerd: op woensdag 2 en donderdag 3 september kun je een proefles volgen tussen 19.30 tot 22.30 uur. Elke uur een andere stijl. Meer informatie: www.Passion2Dance.nl.

Lessen
De lessen zijn ingedeeld in 3 verschillende dansstijlen: Bachata Ataca & La Alemana Style, Bachata Daniel & Desirée Style en Salsa Cubana by Lennie. Lennie: “We starten met twee niveaus: Basico en Intermedio. Heb je nog niet eerder Bachata of Salsa gedanst? Dan raden we aan te starten bij level Basico. We starten vanaf het begin, zodat je alles goed aangeleerd krijgt. Heb je al ervaring met Bachata of Salsa, dan willen we graag met jou samen bespreken of je kunt starten in niveau Intermediate. We hebben nog geen Advanced levels, omdat we met al onze cursisten eerst deze levels willen doorlopen. Aanmelden kan met en zonder partner.”

Bachata is van oorsprong een Dominicaanse partnerdans, die over de gehele wereld wordt gedanst. Er zijn geen strakke regels. De dansstijl varieert tussen snelle Bachata die los (met alleen de handen vast) gedanst wordt, en romantische Bachata die dichter tegen elkaar aan wordt gedanst, met meer fysiek contact. De flow, voetenwerk, maar vooral de connectie met elkaar is leidend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden