Wie door de Hoofdstraat loopt ziet al snel dat er op de hoek van de Hoofdstraat en de St. Odulphusstraat flink wordt gewerkt. Bij restaurant Ambacht staat het voorste deel nog overeind, maar het gedeelte achter het restaurant is gesloopt. Eigenaar Paul Knapen maakt zijn restaurant klaar voor de toekomst.

Door Theo Louwers

“Het pand is gebouwd in 1952 en moest in mijn ogen worden verduurzaamd. Straks is het restaurant klaar voor de toekomst. Tot dat moment zijn we voor de lunch overdag open. Ook het terras is open afhankelijk van het weer. In de nieuwe situatie brengen we de formule met de kleine gerechten die we steeds hebben gehanteerd weer terug.”De feestzaal, die aan de Odulphusstraat lag, is verdwenen. “Er moest wat gebeuren met het pand”, legt Paul Knapen uit. “Het was slecht geïsoleerd, muren van de zaal stonden scheef, kortom het voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Er worden vier stadswoningen en één appartement gerealiseerd op de plek van de zaal in dezelfde stijl als de woningen aan de overzijde. Architect is Toine van Baalen. De keuken, magazijn en een deel van de horeca zijn gesloopt. Bar en keuken zijn tijdelijk in het bestaande pand gemaakt. We bouwen een nieuwe keuken, bar, toiletgroep en magazijn weer op. Een tussenwand sluit dat deel nu af. Straks breken de wand er weer uit en vormt het een nieuw geheel met het voorste deel.”

Restaurant Ambacht is tijdens de bouwwerkzaamheden overdag vanaf 10.00 uur open voor de lunch. ’s Avonds is er geen avondkaart.