Op donderdag 13 februari gaat Best Voedsel de peulvrucht in de schijnwerpers zetten. Met koks uit de internationale gemeenschap in Best gaan we lekkere gerechten maken waarin onder meer linzen, erwten en bonen de hoofdrol spelen. Er zijn koks uit diverse landen zoals Iran, Turkije, Syrië, Pakistan en Taiwan; zij delen hun ervaring én recepten. Kookt u mee? Eet u mee?
Aanmelden is nodig via www.best-voedsel.nl/activiteiten.
Jaarlijks wordt in februari de ’Wereld Peulvruchten Dag’ gehouden. Deze dag is ingesteld door de Verenigde Naties om de voordelen van peulvruchten onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Erwten, bonen, linzen, kikkererwten zijn goed voor de mens (gezondheid), de portemonnee (goedkoop), de natuur (stikstofleverancier aan de bodem) en zijn lekker! Op 13 februari gaan we dit alles samen ervaren. Bovendien krijgt u praktische tips en recepten om thuis ook vaker met peulvruchten aan de slag te gaan. Het Voedingscentrum adviseert om minimaal 1 x per week een portie peulvruchten te eten; of twee als u minder vlees eet.
Samenwerking
De Protestantse kerk heeft een prachtige, grote keuken waarin door een groter gezelschap gekookt en gegeten kan worden. ‘s Middags rond 3 uur beginnen de internationale koks aan de maaltijd. Hulp is meer dan welkom! Iedereen die graag kookt, kan meedoen als hulp-kok.
Aanmelden en praktische informatie
Interesse? Meld je aan via www.best-voedsel.nl/activiteiten en geef aan of je kok of eter bent. Het koken begint op 13 februari in de middag, met uitloop naar de gezamenlijke avondmaaltijd. De ‘aanmelders’ ontvangen een aparte mail met de details over tijden en locaties. Aan iedereen die mee-eet, vragen we een vrijwillige eigen bijdrage van ongeveer €5,-, of meer, naar draagkracht. Dit om de ingrediënten van de maaltijd te bekostigen. Tip: meld snel aan, want er is plaats voor maximaal vijftig personen.