Maandag 17 juni stond in het teken van de jaarlijkse gildedag van het gilde Sint Odulphus. Na het afhalen van de koning door de overheid van het gilde en het, door de dames voortreffelijk verzorgde ontbijt, trok het voltallige gilde naar de Odulphuskerk voor de gildemis. Na afloop van de gildemis brachten de vendeliers en tamboers een groet aan pastor Brouwers, de gildeheer van het Sint Odulphusgilde.

De lunch werd genoten bij Grand café FF waarna het gilde naar het schietterrein aan de Sint Oedenrodeseweg marcheerde om daar de krachten te meten. Het schieten met de voetboog stond dit jaar in het teken van het Koningschieten. Eerst werd er geschoten om het Leugenkoningschild. Marten Scheepens was hierin de beste en mag zich daarom de komende drie jaar Leugenkoning noemen.

Houten vogel

Na het Leugenkoningschieten werd de houten vogel op de schietboom gemonteerd en kon het Koningschieten aanvangen. Nadat eerdere schutters al delen van de houten vogel hadden geraakt, was het Kees van Haaren die de vogel eraf schoot. Getooid met het Koningszilver werd Kees van Haaren door hopman Klaas Bergman voor de komende drie jaar geïnstalleerd als Koning van het Sint Odulphusgilde. De dag werd afgesloten met een heerlijk buffet en gezellig samenzijn, ook weer bij Grand café FF.