IVN Best verzorgt op dinsdag 16 juli om 13.30 uur de Best-Kort-zomerwandeling. De start van de wandeling is bij ’t Boshuys aan de Sonseweg 39.

Jaarlijks organiseert IVN Best vier Best-Kort-wandelingen waarbij je de kans krijgt om met een IVN-gids en een begeleider de natuur in te gaan. Deze wandelingen zijn vooral bedoeld voor mensen die liever niet alleen wandelen en/of die graag wandelen onder begeleiding. Het tempo ligt niet hoog en de wandeling gaat over goed begaanbare paden. De afstand van elke wandeling is ongeveer drie kilometer en wordt in 1,5 uur afgelegd, met zo mogelijk een rustmoment onderweg.

Ieder seizoen begint de Best-Kort-wandeling vanuit een andere startplaats. Dit zijn: BestZOO, ’t Boshuys, Herberg De Vrolijke Jager en de Natuurpoort aan de Koppelstraat. Na afloop van elke wandeling drinken we iets met elkaar, maar dat is niet verplicht.

Bewegen is goed is voor iedereen, de natuur werkt helend en gezelschap van anderen is gewoon gezellig. Probeer dus een keer mee te lopen, u bent van harte welkom! Vormt het vervoer naar het vertrekpunt een obstakel om mee te gaan, neem dan contact op met Els Maris via 06-30194631 of elsfrijtersmaris@gmail.com.

De wandeling is gratis voor IVN-leden en € 2,50 voor niet-leden

. De begeleiding bestaat uit Cor Karsemakers (gids) en Els Maris. Aanmelden kan via www.ivn.nl/best.