Op 24 november aanstaande wordt de Protestantse kerk bij het Wilhelminakanaal omgetoverd tot een poptempel in het kader van de Top2000-kerkdienst die beide kerkgemeenten samen organiseren.

Al geruime tijd liepen de twee jonge voorgangers van PG Best en AiB met het idee rond om een Top2000-kerkdienst te organiseren. Dit concept bestaat inmiddels al 10 jaar en ds. Angeliek Knol van de protestantse kerk en pastor Tony de Meulder van AiB vonden het hoog tijd om dit concept naar Best te halen.

De bedoeling is, zo valt op te maken, om een zo laagdrempelig mogelijke viering te organiseren, waarin muziek en persoonlijke verhalen centraal staan. Ds. Angeliek legt uit: “We laten de standaardvorm van een kerkdienst helemaal los. Dus geen Bijbellezingen en kerkliederen.” Pastor Tony vult aan: “De viering is bedoeld voor iedereen: voor alle leeftijden, dus niet alleen voor onze vaste gemeenteleden die regelmatig naar de kerk gaan, maar ook en misschien wel juist voor degenen die zelden of nooit een kerkdienst bijwonen.

Concept

Voor een Top2000-kerkdienst kun je stemmen op jouw favoriete Top2000-nummer, in dit geval de editie van 2023. Je kunt je keuze eventueel begeleiden door jouw persoonlijke verhaal waarom dit nummer zoveel waarde heeft. Is deze song het nummer van jou en je partner? Werd het gespeeld toen jij de wereld aan het ontdekken was? Werd dit nummer gedraaid tijdens het afscheid van een dierbare? Kortom, deel jouw Top2000-favoriet en jouw verhaal hierbij met ons. Of en hoe je je verhaal wil delen, kun je aangeven op het stemformulier. Daarnaast zullen de voorgangers ook de songteksten onder de loep nemen. Angeliek: “Zonder dat je het in de gaten hebt, zitten er in songteksten vaak raakvlakken met geloof en levensvragen.”

Hoe kun je stemmen?

Speciaal voor dit evenement is er een website online: www.top2000kerkdienst.nl/best. Op deze pagina vind je onder meer het stemformulier. Je kunt je stem uitbrengen tot 1 augustus aanstaande.

Live

Na de stemperiode telt de organisatie de stemmen en stelt een Top 10 samen, waarbij ook gekeken wordt naar de bijbehorende verhalen. Deze Top 10 wordt tijdens de kerkdienst live gespeeld door een speciaal hiervoor geformeerde band, met diverse muzikanten uit beide kerkgenootschappen. De nummers worden, indien gewenst, begeleid door de ingestuurde verhalen.

Wij nodigen u van harte uit om deze bijzondere kerkdienst live bij te wonen! Kaartjes zijn gratis te reserveren via de website (zie onderaan).

Let op: In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is het belangrijk dat u uw kaarten reserveert. Na afloop van de viering is iedereen van harte uitgenodigd om, onder het genot van een drankje en gezelligheid, na te praten met elkaar. We hopen dat muziek ook op deze manier mensen kan verbinden met elkaar.

Datum: 24 november 2024. Plaats: Protestantse kerk, Koningin Julianaweg-Zuid 1, Best. Aanvang:15.00 uur (kerk open vanaf 14.00 uur. Website: www.top2000kerkdienst.nl/best.