In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 september vindt er weer een kunstroute plaats in Best. De deelnemers stellen zich in drietallen voor. Dit keer: Jos Lempers, Wim Aerts en Gusta Tuns.

Jos Lempers - Schilderijen

Jos is kunstenaar en gediplomeerd restaurateur van schilderijen en papier. Tijdens zijn studententijd maakte hij met kunstenaar H. van der Cruijsen glasobjecten. Zijn werk als restaurateur en lessen bij diverse kunstenaars hebben hem ertoe gebracht zelf te gaan schilderen. Eerst figuratief, maar in het werken met kleur en abstractie ligt zijn echte passie.

Jos werkt meestal pasteus en kleurrijk met uitgesproken felle en warme kleuren. Deze kleuren staan voor energie en emotie. Zijn doeken zijn soms gewaagd, maar altijd expressief en harmonieus. Gevoel en intuïtie zijn de eigenlijke leidraad in zijn werk.

Wim Aerts - Schilderijen

Wim is geboren (1962) en getogen in Best. Als 17-jarige is hij in zijn vrije tijd gaan schilderen, ge├źnthousiasmeerd door zijn oudste broer, ook autodidact. Hij schilderde veelal in opdracht: natuurlandschappen en 'ouderlijke huizen'. Na een 'sabbatical' van ruim 30 jaar, heeft hij het schilderen weer opgepakt, nog steeds grotendeels autodidactisch en is hij zich gaan toeleggen op het realistisch fijn-schilderen.

Werk van Wim.

Werk van Wim.

Gusta Tuns - Beelden, keramiek

In 2018 heeft ze de Academie der Schone Kunsten in Arendonk afgesloten in de richting beeldhouwen en is ze afgestudeerd in het vrije werk met fotografie. Ook heeft Gusta een jaar portret-beeldhouwen gedaan. Nadien is ze verder gegaan met keramiek in Turnhout. Dat doet ze tot op de dag van vandaag. Verder heeft Gusta een cursus steenkappen gevolgd en bij het werken in steen laat zij zich meestal leiden door de vorm van de steen. Abstracte vormen hebben haar voorkeur en dit alles schenkt haar veel voldoening.

Werk van Gusta.

Werk van Gusta.