Onlangs, om precies te zijn afgelopen 2 maart, bestond tennis- en padelvereniging LTV Best maar liefst 60 jaar. Dat werd op zaterdag 8 juni groots gevierd met diverse sportgerelateerde activiteiten en een feestavond, waar vol trots en met veel plezier op teruggekeken wordt.

Dankzij een vooruitstrevend gemeentebestuur werd in 1963 gemeentelijk sportpark ‘De Leemkuilen’ gerealiseerd. Met naast hockeyvelden ook een drietal tennisbanen en een clubhuis voor gezamenlijk gebruik van beide verenigingen. De banen lagen er dus, alleen wilde het niet echt vlotten met de oprichting van een tennisclub. Daarom werd in januari 1964 de in Best wonende, maar in Eindhoven tennis spelende Jacques Metzemaekers (†) door de gemeente uitgenodigd om hierover te praten. Na enkele besprekingen werd op 2 maart 1964 een oprichtingsvergadering gehouden. Er verschenen 30 belangstellenden, van wie er 20 meteen lid werden. Daarmee was Lawn Tennis Vereniging Best een feit.

Groei en gezelligheid

In de afgelopen 60 jaar is er veel veranderd. Het clubhuis heeft de nodige renovaties en verbouwingen ondergaan, en ook het park zelf is flink onder handen genomen. Het aantal tennisbanen werd in de loop der jaren uitgebreid naar vijftien. En vanwege de snelgroeiende populariteit van padel, werden vijf daarvan vervolgens weer vervangen door zeven padelbanen. De relatief nieuwe samenwerking met SIMON Tennis/Padel bleek een succes en ook het aantal trainende leden groeide flink, ook mede als gevolg van de komst van padel. Inmiddels telt de vereniging ruim 900 leden en zijn er grote stappen gezet. Veel is er veranderd, maar één ding is hetzelfde gebleven, namelijk het plezier in de sport en het samenspel. Dat bleek ook tijdens de middagactiviteiten op 8 juni.

Clinics, padel en retrotennis

Na een welkomstwoord door onder andere nieuwbakken voorzitter Patrick Schouten konden leden en oud-leden de baan op. Pittige tennis- en padelclinics werden afgewisseld met sportieve partijtjes. En zeker de tennissers gooiden hoge ogen met hun tenniskleding uit de tijd van toen. Uiteraard mochten de houten rackets en witte ballen gemaakt van leer niet ontbreken. Daarna was het tijd voor een gezellig drankje en hapje, en ook het weer liet zich van zijn beste kant zien. Rond de klok van zeven openden diverse foodtrucks hun luiken en kondigden de eerste ‘avondgasten’ zich aan.

In retrostijl de baan op tijdens het jubileumfeest.

In retrostijl de baan op tijdens het jubileumfeest.

Feestavond met goed doel

Ook de feestavond met dj was een groot succes. En hoewel veel leden ’s middags al de nodige kilometers op de banen hadden gemaakt, gingen de voeten veelvuldig van de vloer. Ook was er tijdens de avond aandacht voor Dream4Kids. Deze stichting laat de dromen van kinderen van 6 tot 12 jaar met een trauma in vervulling gaan tijdens een speciaal voor hen georganiseerde Droomdag. Van vliegen in een Cessna tot het verzorgen van giraffen. En van rijden in snelle auto’s tot zwemmen als een zeemeermin. Een bijdrage aan de stichting was de cadeautip en leden konden zowel online als contant een donatie doen. Wat er precies is opgehaald, is nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat het bestuur het bedrag verdubbelt en eind deze week de cheque uitreikt aan de stichting. Tot die tijd kan er nog gedoneerd worden via de QR-code naar de actiepagina. Wordt vervolgd dus.

Terugblikken en vooruitkijken

Zowel de leden als de feestcommissie en het bestuur kunnen terugkijken op een bijzondere dag en 60 sportieve jaren. Hopende dat er nog veel meer zullen volgen en benieuwd naar wat de toekomst brengen gaat.

Volop gezelligheid tijdens de feestavond.

Volop gezelligheid tijdens de feestavond.