Voor het tweede jaar op een rij is Karen van Keulen uit Best Nederlands kampioen paalsport geworden. Zondag 2 juni kwam Karen op het NK Aerial & Pole in Ede uit in de categorie Pole Sports Elite Master 40+ Women. De Elite divisie is het hoogste niveau en dat betekent dat de nationaal kampioen in deze categorie zich plaatst voor het WK. Het WK vindt plaats van 23 tot en met 27 oktober 2024 in Uppsala, Zweden en wordt georganiseerd door de International Pole Sports Federation.

Karen is in 2018 gestart met paalsport en nam voor de tweede keer deel aan het NK. Nadat ze vorig jaar kampioen werd in de Professional divisie, heeft ze dit jaar de stap gezet om als Elite atleet uit te komen. Karen vertelt hierover: “De droom begon klein, met als streven ooit op het NK te staan. Nadat ik vorig jaar meteen met het goud naar huis ging, groeide mijn droom. Ik realiseerde me dat WK-deelname als reële optie in beeld kwam. Daarom heb ik besloten om ervoor te gaan en in Elite uit te komen. Dat ik nu ook hierin mijn doel bereikt heb en meteen het goud gepakt heb, is een droom die uitkomt. Het besef is er nog steeds niet helemaal, maar ik ben enorm blij en trots dat ik me voor het WK gekwalificeerd heb.”

Karen laat zien dat je met inzet, doorzettingsvermogen en de juiste begeleiding ver kunt komen. Ze heeft het afgelopen half jaar samen met haar coach, meervoudig wereldkampioen Dineke Minten, hard gewerkt aan haar routine. Zo’n routine bestaat uit een aantal vereisten, waarbij je zowel kracht, lenigheid en dynamische oefeningen laat zien op een vaststaande paal en een paal die om zijn as draait. Doordat je zo intensief toewerkt naar een zo sterk mogelijke act, groei je enorm als atleet. Over haar ervaringen vertelt Karen: “Als je kijkt naar het eindresultaat, zie je de stappen die je gemaakt hebt qua flexibiliteit en kracht, maar zeker ook in uithoudingsvermogen. De eerste keren dat je de routine in zijn geheel traint, kom je er amper doorheen. En als je dan achteraf voelt en ziet hoe je op het NK gedurende die 4 minuten hebt staan stralen, besef je hoe je jezelf ontwikkeld hebt tijdens dit traject.”