Onlangs stonden de individuele finales op het programma voor de middenbouw niveau 4 (turnsters uit 2013 en 2014) en de junioren supplementen D. Anouk Schavemaker, Myrthe Bos en Lexi van de Elzen, turnsters middenbouw niveau 4 uit het jaar 2014, hadden zich alle drie geplaatst voor deze finale.

Het was een dag vol hoogtepunten voor de turnsters van Turnen Dames tijdens de regionale finale. Op het toestel brug behaalde Anouk meteen een overwinning met een succesvolle uitvoering van het onderdeel ophurken en naar de hoge legger springen. Op balk wist Myrthe haar oefening zonder val uit te voeren, terwijl Lexi op vloer haar vaardigheden met vrijwel alle bonusonderdelen demonstreerde. Bij het laatste toestel, sprong, wisten alle drie de turnsters een score van 12.750 te behalen met het onderdeel half in half uit. Uiteindelijk eindigden Lexi op de 10e plaats, Myrthe op de 11e plaats en Anouk op de 20e plaats in het grote deelnemersveld.

In de middag betraden Noor Piscaer en Elin Nissen de vloer voor hun finale. Als turnsters middenbouw niveau 4 uit het jaar 2013 leverden ze een sterke prestatie. Noor vertoonde voor het eerst het moeilijke onderdeel 'kip' op brug, terwijl beide turnsters zich op balk staande hielden. Elin vertoonde een strakke vloeroefening en Noor behaalde een score van 13.000 op sprong met half in half uit. Tijdens de prijsuitreiking ontving Elin de zilveren medaille na een uitstekende wedstrijd. Ook Noor mag trots zijn op haar 17e plaats in een veld van 28 deelnemers, met kleine verschillen tussen de concurrentie.

Indrukwekkend hoog

Ook junior turnsters Emi Cheng, Ziva Mutsaerts, Mirthe Bazelmans, Finne Stalenhoef, Ise van den Wildenberg en Ise van de Wal streden in de regionale finale meerkamp. Ondanks blessureleed en verminderde trainingsuren turnde Mirthe een uitstekende wedstrijd en eindigde op een goede 8e plaats. Emi toonde haar sprongkracht en voltooide voor het eerst dit jaar haar volledige vloeroefening. Ise van den Wildenberg sprong indrukwekkend hoog en draaide mooi in de lucht tijdens haar half in half uit over de pegases. Finne straalde zoals altijd op vloer en turnde een mooie half in half uit op sprong. Ise van de Wal presteerde ook sterk met een anderhalve schroef op vloer en behaalde het een-na-hoogste punt op brug. Helaas viel ze met boogje van de balk, waardoor ze net tekortkwam voor het podium. Desondanks kunnen alle turnsters tevreden terugkijken op een geslaagde en plezierige wedstrijd.

Het wedstrijdseizoen van Turnen Dames nadert zijn einde. Over twee weken staan voor Ise van de Wal en Mirthe nog de regionale toestelfinales op het programma, terwijl senior turnster Pien van der Vleuten op zondag 23 juni deelneemt aan de Ahoycup op het grote NK in Ahoy. Een ware afsluiting van het seizoen.