Na een spannende competitie op het korfbalveld, met gewonnen wedstrijden tegen SDO E2 en OEC E1, maar ook verloren wedstrijden van Klimop E1 en OEC E1, kwam het voor DKB E1 aan op de laatste wedstrijd van het seizoen om het kampioenschap binnen te slepen. Op zaterdag 8 juni moest er in een uitwedstrijd bij SDO in Veldhoven gewonnen worden, en de concurrent voor het kampioenschap moest gelijkspelen of verliezen van Klimop E1.

DKB E1 begon vol goede moed aan deze belangrijke wedstrijd. Na de eerste paar minuten pakten Charlotte, Fleur, Jurijn, Eva en Lieke de voorsprong. Door goed samenspel en mooie doelpunten van verschillende spelers kwam deze voorsprong geen moment meer in gevaar! Uiteindelijk werd de wedstrijd met 9-3 gewonnen. Helaas was deze winst alleen niet genoeg om kampioen te worden, daarvoor moest de concurrent nog gelijkspelen of verliezen. Die wedstrijd was iets later op de ochtend, dus de spelers, ouders en coaches zaten in volle spanning in de auto terug naar Best. Pas toen het team weer bij DKB aankwam, kwam het verlossende woord uit Asten, en kon het feestje op de parkeerplaats worden gevierd: DKB is kampioen! Een topprestatie van de E1: Charlotte, Fleur, Dathan, Jurijn en Thijs. Niet te vergeten ook alle invallers die hebben meegedaan dit veldseizoen: Eva, Lieke, Luuk en Daley: gefeliciteerd!

DKB E1 is op het veld niet het enige team dat het kampioenschap heeft weten binnen te slepen. Ook de B1 is ongeslagen kampioen geworden, met maar liefst 92 gescoorde doelpunten en slechts 30 tegen in zes gespeelde wedstrijden. Daarnaast wist de D1 voor de derde keer dit jaar de rest van hun poule te verslaan, met een verdiend derde kampioenschap voor dit team. Als laatste is ook bij de Senioren de Midweek bovenaan geëindigd. Aan alle kampioenen: proficiat! Voor de rest van de teams: volgend jaar zijn er weer genoeg kansen.

Open training

Het korfbalseizoen wordt op zaterdag 22 juni afgesloten met een toernooi koppelschieten, de jaarlijkse verenigingsbarbecue, en een kampioenenhuldiging. Die ochtend is er ook de mogelijkheid om bij een open training mee te doen voor niet-leden. Sinds een paar maanden is er bij DKB een beachveld te vinden, wat betekent: korfbal in het zand! Neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee om kennis te maken met beachkorfbal. Iedereen tussen de 4 en 12 jaar mag meedoen, op 22 juni tussen 10.00 en 11.30, bij DKB. Stuur een e-mail naar tcjeugd@kvdkb.nl met je naam, leeftijd en met hoeveel kinderen je komt! Doe je ook mee?