Een spannende slotwedstrijd zat er door het afhaken van hun laatste tegenstander van dit seizoen helaas niet in, maar het kampioenschap voor de MO17-1 van Best Vooruit is niettemin een feit. Afgelopen zaterdag vierden de meiden en hun trainers in huiselijke kring een klein, maar verdiend overwinningsfeestje.

Eigenlijk had de MO17-1 gehoopt op zaterdag 25 mei al kampioen te worden met de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen hekkensluiter SVO De Gaard uit Waalwijk. Het zou een interessante laatste pot worden, waarin het kampioenschap in eigen huis op doelsaldo kon worden beslist. Best Vooruit en voornaamste concurrent Gloria UC uit Baarle-Nassau waren namelijk al weken verwikkeld in een spannende nek-aan-nekrace en ook bij Gloria (zelf al klaar met haar wedstrijden) waren dus alle ogen gericht op deze allerlaatste wedstrijd in Best.

Helaas moest tegenstander De Gaard op 25 mei door omstandigheden echter verstek laten gaan, net als bij de daarna ingeplande inhaalwedstrijd. Hierop werden alle uitslagen van de door hen gespeelde wedstrijden volgens de regels van de KNVB geschrapt. En daarmee werd de MO17-1 van Best Vooruit alsnog kampioen - met exact evenveel gewonnen, gelijkgespeelde en verloren wedstrijden als concurrent Gloria, maar met zes punten verschil in doelsaldo.

Het gebruikelijke feestgedruis na het laatste fluitsignaal bij een kampioenswedstrijd hebben de meiden dus helaas moeten missen. Het sportpark van Best Vooruit was afgelopen weekend bovendien al dicht. Maar er werd alsnog een klein feestje gevierd bij een van de trainers thuis, waarna de speelsters en trainers in hun knalroze kampioensshirts naar Gemert togen voor hun laatste toernooi voor de zomerstop.

Teamcaptain Maud van Dijk beschrijft haar team als 'een mooie club meiden met ieder zijn kwaliteiten'. "Wat ben ik trots op ons en op hoe wij dit als team hebben geflikt." Volgens Arno van den Biggelaar, al zes jaar trainer/coach van de ploeg, hebben de meiden zich de afgelopen jaren individueel en als team flink ontwikkeld. “Ze hebben ook al een paar keer heel dicht bij het kampioenschap gezeten, maar tegen het einde van de competitie grepen ze er steeds net naast. Dus ook al is dit seizoen wat flauw geëindigd: deze titel hebben ze echt heel erg verdiend.”