Op woensdagmiddag 29 mei werd in het Wilhelminapark ter hoogte van de Prinses Beatrixlaan 28-32 door wethouder Veronique Zeeman in bijzijn van het Gehandicaptenplatform Best, enkele leden van de Jeugdgemeenteraad en een enkele omwonenden een nieuwe wipwap geopend speciaal bedoeld voor mindervalide kinderen.

Door Theo Louwers

In het Wilhelminapark werd een bijzonder speelobject in gebruik genomen. Kim Bolwerk was de eerste die met haar elektrische rolstoel plaats nam op de wipwap. Ze vond het wel spannend. Aan de andere kant stonden leden van de Jeugdraad. Later probeerde Marijke Smits met haar rollende fiets hoe de wipwap aanvoelde. “Heel leuk”, zei ze. “Ik blijf toch altijd iets van een kind in me houden. Maar dat maakt het dan weer leuk. Ik ga een keer met mijn kleinkinderen hier naar toe.”

Budget

Eén van de initiatiefnemers was Wim Verbakel. Hij is lid van de werkgroep die een aantal speeltoestellen samen met leden van de Jeugdraad aanpakte en via een budget liet vervangen.

Verbakel: “Een tijd terug zijn er inderdaad nieuwe en uitdagender speeltoestellen geplaatst. De wipwap hoorde daar eigenlijk ook bij, maar het geld was op. We hebben even moeten sparen en toen het benodigde geld er wel was, is de wipwap alsnog aangeschaft.”

Verbakel, die tegenover de wipwap aan de Prinses Beatrixlaan woont, houdt een oogje in het zeil zodat alles goed blijft gaan.

Inclusief

Wethouder Veronique Zeeman bedankte iedereen die aan het project meewerkte. “Het is mooi dat opa’s en oma’s nu met hun kleinkinderen ook al zitten ze in een rolstoel van de wipwap gebruik kunnen maken. Bewegen is immers belangrijk. Het Wilhelminapark is nu inclusief.”