Stichting Lokale Omroep Best maakt gebruik van een ruimte op de eerste verdieping van het voormalige Rabobankgebouw aan het Raadhuisplein. In 2017 verhuisde de omroep naar die plek. Per 1 januari hebben de eigenaren van het pand de omroep de huur opgezegd. “We zitten met de handen in het haar”, zegt Jan van Tilborg, voorzitter van de stichting. “Als we geen vervangende ruimte in het centrum kunnen vinden moet de omroep ophouden te bestaan.”

Door Theo Louwers

De zoektocht naar vervangende ruimte voor de omroep, die in middels meer dan 40 jaar geleden startte met live-uitzendingen, heeft tot nu toe niets opgeleverd. Secretaris Hans Rufi: “Onze wens is vanwege de zichtbaarheid in het centrum aanwezig te zijn. We zitten dan dicht bij het nieuws. Bovendien is onze financiële situatie beperkt nu de gemeente de subsidie met 2.000 euro heeft verlaagd. Dus veel kunnen we niet betalen als dat zo blijft.”

De Lokale Omroep startte destijds in het klooster en maakte daarna gebruik van een ruimte boven de sportzaak van Hans Swinkels aan de Hoofdstraat. Toen die zaak werd opgeheven, verhuisde de omroep naar een ruimte in de Leemkuilenflats. “Een goede locatie, maar het probleem is dat je daar niet opvalt”, zegt Hans Rufi. “Iedereen was blij met de ruimte in het voormalige Rabobankgebouw, maar daar moeten we uit aan het einde van het jaar. We willen echter graag blijven zitten. Ook onze vrijwilligers willen door.”

Meewerken

De gemeente wil meewerken aan het zoeken naar een alternatieve locatie, maar tot nu toe is er weinig geschiktst. Jan van Tilborg: “We hebben een ruimte van ongeveer 85 vierkante meter nodig om onze apparatuur permanent te kunnen plaatsen en het moet betaalbaar zijn. Er werd gewezen op de ruimte boven de Voedselbank, maar daar oefenen verschillende bands door de week. Dus dat werkt ook niet zo goed.”

Wie ideeën heeft om de Lokale Omroep uit de brand te helpen kan contact opnemen met Jan van Tilborg, tel. 0612270387 of Hans Rufi, tel. 0653656732.