Op het korenfestival De Fendert Zingt - Balk Zuid in Zevenbergen heeft Zanggroep Spirit uit Best weer hoge ogen gescoord. Spirit ontving een award voor ‘Beste Overal Performance’ en won daarnaast de themaprijs van het festival.

Het programma van Spirit bestond uit vier nummers, die door regisseuse Anne Simkens in een passende choreografie waren gegoten. Onder leiding van dirigente Ashley van Gemert stond de groep met een juiste focus en veel plezier op het podium. De juryleden - twee internationale vocal coaches - waren erg onder de indruk. Met name de koorklank, de samenwerking tussen koor en dirigent en de energie die de groep de zaal ‘ingooit’, werden geroemd. Spirit doet haar naam eer aan, zo werd gezegd.

Het thema van het festival in Zevenbergen was ‘One Hit Wonder’, oftewel een eenmalige superhit (eendagsvlieg) van een artiest van wie daarna weinig of niets meer is vernomen. Spirit koos voor het vrolijke nummer Mmmbop van Hanson (uit 1997) en daar was de jury zo enthousiast over dat de themaprijs werd toegekend.

Benieuwd naar Spirit? Op zondag 7 juli verzorgt de zanggroep de muzikale omlijsting van de kermis-mis in Best. Daarnaast zijn er plannen voor verschillende optredens in het najaar. Houd dus de website www.zanggroepspirit.nl in de gaten!