De kinderen van Kindcentrum De Kiezel hebben de laatste weken echt toegeleefd naar deze speciale gebeurtenis. De laatste week was zelfs omgetoverd tot een complete 'leesweek' voor groep 1 tot en met 8. Het gebeurt dan ook niet ieder dag dat twee beroemde kinderboekenschrijvers op bezoek komen bij jou op school.

Na een week lezen, voorlezen, verhalen schrijven, zingen en knutselen met en rond de boeken van deze twee schrijvers, was het donderdag 30 mei dan echt zo ver: de groepen 5 tot en met 8 werden getrakteerd op een spetterende voorstelling van Tosca Menten. Daarin kwamen verschillende bekende figuren uit haar boeken voor, zoals Dummie de Mummie, Siem Subliem, Tante Friet, Dirkje Bakkes Brandnetelspecialist en de Chocoladetandarts. Boeken vol humor en hier en daar ook wat lekkere spanning. Tosca vertelde haar publiek ook over lezen, schrijven, fantaseren en lekker wegdromen in verhalen. Een voorstelling vol toneelspel, humor en muziek. De strenge juffrouw Friek uit Dummie de Mummie kwam bijvoorbeeld langs en de juffen en meesters deden een dansje met struisvogel Struis uit de boeken van Siem Subliem. We zongen met z’n allen een poeplied en er werd uit volle borst gejodeld.

Vrijdag 31 mei was Vivian den Hollander aan de beurt. Ook zij gaf drie muzikale voorstellingen speciaal voor de groepen 1 t/m 4. De jongsten gingen met Piraat Kaat heel avontuurlijk de zeven zeeën rond. De oudere kinderen keken naar een voorstelling over Spekkie en Sproet, die raadsels op een cruiseschip oplosten. Na de voorbereiding en voorpret van de afgelopen weken, zaten de kinderen al snel helemaal in de huid van de hoofdrolspelers en leefden intens mee met het verhaal. Er werd geluisterd, gezongen en meegedacht over een goede afloop van alle avonturen.

Kinderboekenschrijfster Tosca Menten klaar voor de signeersessie.

Kinderboekenschrijfster Tosca Menten klaar voor de signeersessie.

Na schooltijd was er gelegenheid voor alle kinderen, ouders en andere belangstellenden om al de werkjes van de leerlingen te bewonderen, waarmee het hele toneel en de aula was aangekleed. Ook het prachtige welkom op de ramen van een van de klaslokalen moet daarbij nog vermeld worden.

Natuurlijk was er ook gelegenheid tijdens een signeersessie om even persoonlijk kennis te maken met Tosca en Vivian. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Prachtig om te zien hoe blij de kinderen met een mooi nieuw gesigneerd boek waren, of gewoon na het geven van een handje of het maken van een foto, trots de school uitliepen. Tot slot een reactie van de leerkrachten: "Wat was dit heerlijke leespromotie!"

Trots en blij met een gesigneerd boek van een echte kinderboekenschrijfster.

Trots en blij met een gesigneerd boek van een echte kinderboekenschrijfster.

De jongste kinderen van de Kiezel luisterden ademloos naar de verhalen van schrijfster Vivian den Hollander.

De jongste kinderen van de Kiezel luisterden ademloos naar de verhalen van schrijfster Vivian den Hollander.