Als dank voor de gastvrijheid die SOL (Sing out loud) afgelopen najaar genoten heeft bij de Bonte Koe, zal het op 9 juni van 14.00 tot 17.00 uur gratis een terrasconcert geven. Van de opbrengst van ‘The Passion Best 2023’ zijn twee poufjes aangeschaft en geplaatst op het openbaar terrein bij de Lidwinakerk.

Door Theo Louwers

Deze poufjes zijn door deelnemers van SOL met mozaïeksteentjes beplakt. Tijdens deze activiteit stonden de poufjes in de aangrenzende schuur van de Bonte Koe. Eigenaar Peter Rooijakkers stelde deze gratis ter beschikking en onder genot van een heerlijk hapje en een drankje werden vele mozaïeksteentjes geplaatst. Gedurende de middag volgen de zanggroepen elkaar op en elke groep zal twee keer te horen zijn. SOL start de middag en geeft het stokje door aan Sing4you en Best Irish Singers zal dit blok afsluiten. Dit wordt in zijn geheel nog een keer herhaald. Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur SOL

14.35 uur Sing4you

14.55 uur Best Irish Singers

15.30 uur SOL

16.05 uur Sing4you

16.25 uur Best Irish Singers

Projectkoor SOL

SOL is een projectkoor dat zich onder andere inzet voor Goede doelen! Hun missie is: “Elkaar positief inspireren en verbinden door middel van zingen en muziek!” De groep bestaat inmiddels 10 jaar en heeft ruim 60 leden. Iedereen is welkom en voorafgaande aan de uitvoering van een project wordt er gemiddeld drie keer gerepeteerd op een vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur. Geïnteresseerden kunnen informatie krijgen door een mailtje te sturen naar projectkoorsol@gmail.com. Met Vera Schippers als dirigente van SOL gaat de groep met veel enthousiasme werken aan nieuwe nummers. SOL bruist van de vitaliteit en zit volop ideeën.

Sing4you

Sing4you is een zanggroep voor jongeren tussen de 14 en 25 jaar en staat onder leiding van Vera Schippers. Ze zingen voornamelijk popnummers (zowel Engels- als Nederlandstalig), met uitstapjes naar musical- en à capella-nummers. De repetities zijn om de week.

Sing4you laat graag van zich horen en dat doen ze door ieder jaar een optreden voor familie en vrienden te organiseren. Verder is er ook ruimte voor enkele losse optredens per jaar. Een aantal shows die de zanggroep in de afgelopen jaren heeft gegeven, vonden plaats bij De Passion Best, het Veul Koren Festival en het Bevrijdingsfestival in Den Bosch. Meer informatie: https://veraschippers.nl/sing4you.

Best Irish Singers

Best Irish Singers bestaat uit ruim 25 enthousiaste zangers onder leiding van Ron Vink. De zanggroep wordt begeleid door een band die typisch Ierse muziekinstrumenten bespelen, zoals gitaar, banjo, viool, bodhrán, accordeon en mondharmonica. Zoals de naam al zegt komt de groep uit het Brabantse Best, waar wekelijks gerepeteerd wordt in Café d’n Ekker.

Plezier staat hoog in het vaandel bij de heren, maar dirigent Ron Vink probeert hen ook muzikaal steeds een stapje hoger te brengen. Tijdens elk optreden weten de Best Irish Singers een echte Ierse ‘craic’ sfeer neer te zetten. De liederen met een wat serieuzere inhoud worden met stijl aan het publiek voorgedragen. Maar het feest komt pas echt op gang als de Best Irish Singers de up-tempo pub songs gaan zingen. Hoogtepunten voor de groep zijn ongetwijfeld de reisjes naar Ierland, waar zij inspiratie opdoen, samen zingen en natuurlijk heel veel plezier maken. Meer informatie: https://www.bestirishsingers.nl/.