De verkiezingen voor het Europees parlement vinden op 6 juni plaats. De PvdA-Groenlinks, D66 en Volt, voeren op 18 mei, tijdens de weekmarkt, van 10.00 tot 13.00 uur, samen campagne om zoveel mogelijk Bestenaren naar de stembus te krijgen.

De overige Bestse partijen zijn ook uitgenodigd en vonden het een goed idee maar gaven de voorkeur hun campagne zelfstandig te voeren. De gedachte achter de gezamenlijke actie is dat Europa zo belangrijk is voor onze democratie, veiligheid en welvaart, dat we hiervoor kleine verschillen opzij moeten zetten en moeten gaan voor dat wat ons bindt.

De opkomst bij de laatste Europese verkiezing was nog geen 42 procent en uit onderzoek blijkt dat het belang van Europa, voor ons land, onder een groot deel van de bevolking weinig bekend is. Hier moet het in de campagne dan ook over gaan. Het simpele verhaal dat Europa de regie uit handen neemt, klauwen vol geld kost en een inefficiënte bureaucratie is, dient vervangen te worden door het ingewikkeldere, genuanceerdere en positievere verhaal. Europa brengt ons veel meer op dan het ons kost. Europa is de derde economie van de wereld, Europa maakt wetten die de kwaliteit van ons voedsel, apparaten, internet en auto’s waarborgen. Europa geeft ons de vrijheid om te wonen, werken, studeren en te reizen door en in alle lidstaten. En door Europa zijn eeuwenlange vijanden vrienden geworden en leven we al bijna 80 jaar zonder oorlog tussen de landen van de EU.

Vrijheid en democratie

6 juni in 1944, D-day, landden de geallieerden op het strand van Normandië om onze vrijheid en democratie terug te geven. Wij konden dit niet alleen en hadden hen nodig. 6 juni 2024 precies 80 jaar later, kiezen we een nieuw Europees parlement, die datum kan geen toeval zijn. De vrijheid die zo zwaar bevochten werd, dienen wij op die dag te verdedigen. D66, PvdA-Groenlinks en Volt, roepen de hele stemgerechtigde Bestse bevolking op: verdiep je in wat Europa voor Nederland betekent, een prima website hier voor is: ’European Union’. Maak je keuze en ga stemmen.

Voor vragen over deze actie bel 0623067897 of mail jan.scheepens@volteuropa.org.