Een potje beachvolleybal? Beachkorfbal misschien? Of toch airbadminton, footvolley, beachsoccer of beachhandbal? Het kan vanaf nu allemaal gespeeld worden op het nieuwe beachveld in Best.

Op sportpark Naestenbest vond afgelopen vrijdag 10 mei de drukbezochte opening plaats die officieel verricht werd door wethouder Rik Dijkhoff. Het beachveld ligt aan de Jacob van Wassenaerstraat op het terrein van DKB in Best, en kwam tot stand door een unieke samenwerking tussen volleybalvereniging V.C.C. Best, korfbalverening DKB Best, de gemeente Best en TUURLIJK Best. De festiviteiten startten al voordat de officiële openingsceremonie begon. Vanaf 19.00 uur konden belangstellenden alvast de sfeer proeven en het nieuwe beachveld ontdekken. Daarna gaf Dijkhoff, wethouder van Sport, het startsein door het lint te knippen. Er vonden aansluitend nog verschillende demonstratiewedstrijden plaats en als afsluiter een ’warming-up’-toernooi.

Deze maand starten de trainingen en toernooiavonden voor het beachvolleybal. Deelname is mogelijk voor een aantrekkelijk introductietarief. Interesse? Stuur een mailtje naar beach@vvc-best.nl voor meer informatie.

De opening van het beachveld door wethouder Rik Dijkhoff.

De opening van het beachveld door wethouder Rik Dijkhoff.