Stel je voor, je bent jong en hebt een traumatische ervaring achter de rug. Als onderdeel van je behandelplan kom je in aanmerking voor een Droomdag georganiseerd door Dream4Kids. Deze organisatie (met kantoor in Rosmalen) realiseert de mooiste dromen van kinderen tussen 6 en 12 jaar die te maken hebben gehad met een trauma.

Deze Droomdagen bieden kinderen die het vertrouwen in zichzelf en de wereld om hen heen verloren hebben een betekenisvolle ervaring. Het stelt hen in staat om even te ontsnappen aan hun ellende en een stap in de goede richting te zetten, allemaal dankzij aanmeldingen van zorgprofessionals.

Anke Cox, fondsenwerver bij Dream4Kids, deelt: “Onze grootste droom is om voor àlle kinderen in Nederland die voor een Droomdag in aanmerking komen hun dromen uit te laten komen.”

75 Droomdagen per jaar

Dream4Kids, opgericht in 2003, is een stichting met een ANBI-status en een CBF Keurmerk, wat betekent dat ze transparant zijn over hun financiën en verantwoording afleggen over hun uitgaven.

Financieel afhankelijk van fondsen, acties en sponsoren, ontvangt Dream4Kids geen subsidie. Er worden door het jaar heen evenementen, zoals Hap & Stap in Den Bosch, Pubquizzen, gala’s en autorally’s in de omgeving georganiseerd om geld in te zamelen. Gemiddeld hebben ze over de afgelopen 20 jaar 75 Droomdagen per jaar gerealiseerd, maar hopen dit jaar 80 tot 100 kinderen een unieke en op maat gemaakte dag te bezorgen.

Het doel van een Droomdag is om kinderen te helpen met vertrouwen naar de toekomst te kijken, altijd als onderdeel van een behandelplan en aangemeld door een zorgprofessional. Trauma’s kunnen variëren van seksueel misbruik, mishandeling, verwaarlozing tot huiselijk geweld en overlijden van een familielid. Zodra een kind open staat voor het ontvangen van een droom, proberen vrijwilligers deze binnen acht weken te realiseren.

De grootste dromen van de kinderen variëren van een kijkje achter de schermen bij de Efteling-attractie Joris en de Draak tot het ontmoeten van populaire profvoetballers.

Vrijwilligers

We werken met een grote groep vrijwilligers die nauw samenwerken om deze dromen van de jonge kinderen te verwezenlijken en het mooie is dat we vaak zien dat kinderen uit hun schulp kruipen na zo’n dag. Dat is het mooiste wat je zelf op zo’n dag mag ervaren.

Ben je zelf nieuwsgierig geworden om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Op donderdag 16 mei en dinsdag 25 juni organiseert Dream4Kids een informatieavond om 19.30 uur in Rosmalen. Aanmelden of meer info: info@dream4kids.nl.

Als je stichting Dream4Kids financieel wilt steunen of meer informatie wilt, kijk dan op www.dream4kids.nl.