Op vrijdag 26 april ontving Anita der Kinderen in ‘t Tejaterke een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Hans Ubachs. Anita collecteert al veertig jaar voor verschillende goede doelen en ze heeft de drie jeugdgroepen van Ons Eygen Landt opgezet.

Het toneelspel en het plezier hebben op de jeugd een grote impact in de persoonlijke ontwikkeling, het vormen van meningen, zelfexpressie, het kunnen zijn wie je bent of juist iemand anders, en het samenwerken binnen een groep.

Anita nam op de bewuste dag in een zaaltje in ’t Tejaterke als coördinator kleding nietsvermoedend deel aan een productievergadering voor ’16 dagen Aarle’. Intussen stroomde buiten haar medeweten de sfeervol ingerichte grote zaal vol met genodigden, familie, vrienden, vertegenwoordigers namens de Goede Doelen en spelers en medewerkers van Ons Eygen Landt.

Nadat burgemeester en wethouders waren gearriveerd, betrad de gewaarschuwde productiegroep de grote zaal om naar kleding voor de productie te gaan kijken. Een totaal verbouwereerde Anita werd met groot applaus ontvangen. De burgemeester reikte haar de Koninklijke Onderscheiding uit en speldde de bijbehorende versierselen op. Anita werd benoemd als lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vervolgens werd ze toegesproken door sprekers namens de Goede Doelen en Ons Eygen Landt, inclusief een afvaardiging van de jeugd, waarvoor Anita zoveel betekend heeft.

Tenslotte volgde er een gezellig informeel samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Tom Bruijns en Marty van der Staak zorgden voor een muzikale onderbreking, waarbij Anita werd toegezongen. Een doorlopende fotoslideshow toonde beelden uit de jaren dat Anita actief was bij en voor Ons Eygen Landt.