Voor de Wensboom van Rotary Best Oirschot was er een wens ingediend voor spullen voor de buurtkastjes in Best. Een paar weken geleden is deze wens in vervulling gegaan; Rotary Best Oirschot deed een mooie donatie in de vorm van veel bruibare spullen.

Buurtkastjes zijn kastjes die bij particulieren buiten staan. Deze kastjes zijn bedoeld om levensmiddelen, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en kleine huishoudelijke artikelen in te zetten die mensen over hebben en graag willen doneren aan andere mensen (die het goed kunnen gebruiken).

Marion en Barbara, twee eigenaren van een buurtkastjes, geven aan: “Wat wij merken is dat er nog veel onbekende armoede heerst. Mensen schamen zich vaak om daarvoor uit te komen. Wij willen laagdrempelig zijn en daarom zijn onze kastjes altijd ‘open’. De mensen kunnen eruit halen wat ze nodig hebben. Uiteraard zijn er een paar regels om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen er gebruik van kunnen maken. Zo is er bijvoorbeeld een maximum aan artikelen dat mensen per keer mee kunnen nemen.”

Locaties

De buurtkastjes zijn te vinden op de volgende locaties in Best: JFC Linthorststraat 6, Akkerwinde 55, Drs. JL Moonenstraat 19 en Klabots 57. Daarnaast is er een Facebookpagina: Buurtkastjes Best.

“Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen gebruik gaan maken van de Buurtkastjes, zowel de mensen die het nodig hebben als de mensen die willen en kunnen doneren”, aldus Marion en Barbara.