Vereniging Best Voedsel, de online streekwinkel gespecialiseerd in de verkoop van lokaal geproduceerd duurzaam voedsel, kondigt met trots een ingrijpende vernieuwing en uitbreiding van haar aanbod aan. De nieuwe samenwerking met het Brabants Streekgoed markeert een belangrijke stap voorwaarts in het professionaliseren van de logistiek van de voedseldistributie en het uitbreiden van het assortiment voor de consument in Best. De vrijwilligers van Best Voedsel zijn trots op deze mooie volgende stap! Doet u mee?

Brabants Streekgoed

De samenwerking met Brabants Streekgoed, een organisatie met als doel de promotie van regionale, duurzame producten, stelt Best Voedsel in staat om haar klanten een nog breder aanbod aan verse, kwalitatief hoogwaardige producten aan te bieden. Alles geproduceerd binnen een straal van 30 kilometer van Best, met de focus op duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid.

Strategische alliantie

Deze strategische alliantie verbetert niet alleen de efficiëntie en betrouwbaarheid van de distributieprocessen maar ondersteunt ook de lokale boeren en producenten. Klanten van Best Voedsel dragen hierdoor direct bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot, bevorderen de lokale economie en stimuleren een duurzame voedselketen Elk product is met de grootste zorg en respect voor de natuur geproduceerd. Met minder verpakking, een eerlijke prijs voor de boer, puur en met zo min mogelijk aanvullende ingrediënten.

Meedoen? Iedereen kan meteen bestellen

Door deze vernieuwing en uitbreiding biedt Best Voedsel nu een uitgebreider assortiment van verse producten aan, waaronder groenten, fruit, zuivel, vlees, vis en vega. Klanten kunnen hun bestellingen wekelijks plaatsen tot dinsdagavond 23.30 uur, om deze vervolgens elke vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur op te halen bij Volkstuinvereniging De Ouden Bogten, Heuveleindseweg 15 in Best. De vrijwilligers van Best Voedsel staan daar klaar om uw bestelling te overhandigen.

Best Voedsel wil consumenten helpen om een gezonde keuze te maken, terwijl het tegelijkertijd de lokale productie stimuleert en bijdraagt aan een duurzamere wereld. De samenwerking met het Brabants Streekgoed versterkt deze missie en zet een nieuwe standaard voor de lokale voedseldistributie.

Over Best Voedsel

Best Voedsel is een vereniging zonder winstoogmerk en wil het makkelijker maken voor Bestenaren om lokaal geproduceerd te consumeren. Zo draagt Best Voedsel bij aan een duurzamere wereld en bevordert het de vitaliteit van de lokale gemeenschap. Dit doet Best Voedsel direct via de streekwinkel; een online platform dat zich richt op de verkoop van lokaal geproduceerd voedsel, met als doel de lokale economie te ondersteunen en bij te dragen aan een duurzamere wereld. Door samen te werken met lokale boeren en producenten, biedt Best Voedsel een breed scala aan verse en kwalitatief hoogwaardige producten aan consumenten. Daarnaast wil Best Voedsel middels informatiepakketten, rondleidingen bij deelnemende boeren, (kook)workshops e.d. de inwoners van Best informeren, enthousiasmeren en stimuleren om actief mee te doen en zo samen te genieten van een duurzamer en gezonder menu.

Over Brabants Streekgoed

Brabants Streekgoed is een organisatie met als doel de promotie van Brabantse streekproducten. Door samenwerking met lokale producenten en ondernemers, streeft Brabants Streekgoed ernaar de zichtbaarheid en beschikbaarheid van regionale producten te vergroten en duurzaamheid en transparantie binnen de voedselketen te bevorderen.

Algemene ledenvergadering Best Voedsel

Leden van de Vereniging Best Voedsel kunnen meepraten en meedenken. Bezoek de Algemene ledenvergadering en maak kennis met het bestuur. Hoor de ervaringen tot nu toe en de plannen voor de toekomst.

Voor de pauze is er het formele deel van de vergadering; na de pauze kunt u kennis maken met BEUKK (Beter Eten Uit de Korte Keten). Dit platform, ontstaan vanuit de coöperatie Brabants Streekgoed, maakt het voor producten en consumenten makkelijk om lokaal voedsel te vermarkten. Thijs Valckx vertelt over het ontstaan en de ambities voor komende jaren.

Datum: 30 mei, 19.45 uur staat de koffie klaar, 20.00 uur begint de vergadering. Locatie: Kantoor Best Duurzaam, Raadhuisplein. Aanmelden: www.best-voedsel.nl/activiteiten.

Vóór en dóór Bestenaren: Best Voedsel, Best Duurzaam en Best Energie

Samen bouwen we aan een groenere, gezondere wereld. Best Voedsel is naast Best Duurzaam en Best Energie jouw partner in duurzaamheid – één boodschap, één gemeenschap, één betere wereld.

Vind je dit een goed initiatief? Word dan lid van onze vereniging voor € 10 per jaar. Praat mee, denk mee en ontvang als eerste een uitnodiging voor onze activiteiten.

Ga naar www.best-voedsel.nl/meedoen.