Alle leerlingen waren vorige week naar uitbreidingswijk Aarlesche Erven gewandeld onder begeleiding van leerkrachten en ouders om er de eerste paal geslagen te zien worden van de nieuwe school. Fleur mocht na een verloting de paal slaan met behulp van een groot machine op rupsbanden.

Door Theo Louwers

Slaan was eigenlijk niet het goede woord. Er werd een gat geboord en met een druk op de knop lieten Fleur en de machinist het beton in het gat stromen. Daarmee was de start van de bouw van Kindcentrum Op ’t Erf, zoals de nieuwe school gaat heten, een feit. Er werd op het heuglijke feit geproost met een stuk fruit, een appel of een banaan.

Marieke Snoeks, directeur van de nieuwbouwschool, vond het een super speciale dag voor kinderen en leerkrachten. “Speciaal voor het college, kinderopvang Korein, en de papa’s en mama’s. De eerste paal de grond in boren. Hij gaat elf meter diep. In totaal worden er 120 palen aangebracht. Dat is best een beetje spannend”, sprak ze.

Vervolgens konden de kinderen vragen stellen over de school en de manier van boren. “Het maakt zeker veel herrie?” wilde één van de kinderen weten. Dat bleek mee te vallen. Veel minder herrie dan bij een hei-installatie.

Het kindcentrum krijgt twee verdiepingen en een glijbaan. “Ik beloof dat ik elke dag gebruik maak van de glijbaan”, aldus Marieke Snoeks. “Rond de carnavalsvakantie volgend jaar moet de school klaar zijn. Het wordt een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar, dus ook buitenschoolse opvang. In totaal zijn er straks elf lokalen.”

’Spannende dag’

Ook burgemeester Hans Ubachs was bij het officiële moment aanwezig, samen met jeugdburgemeester Florian. “Ik vind het ook een spannende dag”, gaf Ubachs aan. “Een nieuw kindcentrum in een nieuwe wijk voor Best. Er zijn kinderen die in de nieuwe wijk al vlak bij de school in aanbouw wonen. Zij kunnen elke dag kijken of er wordt doorgebouwd.”

Wethouder Veronique Zeeman sloot zich bij die woorden aan en proostte mee met een stukje fruit.