Het treinstation van Best had al jaren een moderne uitstraling met de dwarse positionering op het tunneldek. Toch ontbrak er wat. Sfeer, warmte, een plek om elkaar te ontmoeten of af te spreken om verder het land in te reizen. Sinds kort is De Wissel open. Eigenaar Johan van Kollenburg en zijn rechterhand Raoul de Vries zijn erin in geslaagd om van De Wissel een bijzondere plek te maken waar reizigers, maar ook passanten en Bestenaren graag samen komen.
Door Theo Louwers
De Wissel ziet er met een comfortabele inrichting in trendy kleuren gezellig uit. Verdeeld over zo’n 50 zitplekken in verschillende creaties nodigt de horecagelegenheid uit er te gaan zitten, een drankje te gebruiken of wat te eten. Een hele mooie aanwinst is de serre.
“De gebogen serre was voor ons van belang”, legt Raoul de Vries uit. “Aan die zijde moest het pand open worden gegooid zodat je er doorheen kunt kijken naar de andere zijde. Zo werd er meer licht en sfeer in de zaak gebracht. De serre kan bij mooi weer helemaal of in delen open. Binnen en buiten sluiten op elkaar aan. De serre versterkt de uitstraling van De Wissel.”
Uniek
Volgens Raoul de Vries is het Bestse station uniek. “Normaal staan bouwwerken bij stations aan de zijkant. Het Bestse station staat op het tunneldek.”Oplettende treinreizigers konden al eerder profiteren van wat De Wissel te bieden had. Raoul de Vries: “Eenmaal door de poortjes en op weg naar de perrons konden reizigers vanaf 7 uur koffie, verse thee of een ander drankje als To Go mee nemen aan de balie. Liefhebbers van belegde broodjes of warme producten uit de automatiek konden ook hun keus maken.
Mensen die niet van de trein gebruik willen maken, kunnen wel aan de balie iets bestellen. Met een pinpas kan men het station in. Als er niet van de trein gebruik wordt gemaakt wordt er geen geldbedrag afgeschreven.”
Betaalbaar
Vanaf nu is De Wissel vanaf 10.00 tot 21.00 uur geopend. De Wissel voert zeven dagen van de week een all day-kaart. “Iedereen kan De Wissel bezoeken. Passanten, bezoekers van het centrum van Best, treinreizigers en mensen die de bus willen nemen. We hebben diverse gerechten, variërend van nacho’s, burgers, plates, soepen, eiergerechten, salades, gegrilde sandwiches en veel soorten broodjes. Je kunt hier alle kanten op. Reizigers hebben vaak een beperkte tijd, dus ze moeten snel, goed en gezond iets kunnen eten en drinken. Bovendien hebben we wat de menu- en drankenkaart aanbiedt betaalbaar gehouden.”