Ervaring in het bakken van overheerlijke zoetigheden heeft ze meer dan voldoende. Het starten als zelfstandig ondernemer was echter voor Jessica de Jong een nieuwe uitdaging. Afgelopen zaterdag was het dan zover: onder haar nieuwe bedrijfsnaam TaartJess begon ze in het Pakhuys aan de Stationsstraat in Alphen.
Door Luc van Hoek
Opleiding
Jessica de Jong groeide op in Riel. “Na de middelbare school op het Mill Hillcollege wist ik echt niet welke beroepsrichting ik wilde volgen. Ik heb onder andere nog gedacht aan de kinderopvang, maar ik bleef twijfelen. Toen iemand zei ‘je vind bakken toch zo leuk?’ was ik snel om.” Jessica pakte haar opleiding in het bakkersvak op in Eindhoven, op het Summacollege. “Dat was een driejarige opleiding, inclusief stages bij wel zes verschillende bakkerijen. Na mijn opleiding werkte ik twee jaar bij Bakkerij Jan Swaanen in Hilvarenbeek en daarna nog vijf jaar bij bakkerij Eigenzinnig in de wijk Den Besterd in Tilburg. Daar heb ik me vooral toegelegd op het vak als banketbakker.”
Voor mezelf
In september 2020 verhuisde Jessica met partner Johan Baeten naar Alphen. “Bij de verbouwing van onze woning hebben we de afgelopen jaren ook veel aandacht besteed aan de nieuwe grote leefkeuken. Op de achtergrond speelde toen al het idee om ook thuis te gaan bakken in een op te starten eigen onderneming. Maar om 04.00 uur ’s morgens banketbakken in Tilburg en daarna thuis nog werd gewoon teveel; onze hobby’s schoten er bij in. Afgelopen zomer heb ik de knoop doorgehakt en ben ik voor mezelf begonnen.”
Succes
Afgelopen weekend werd de start in het Pakhuys meteen een succes: veel aanloop voor koffie met iets heel lekkers erbij. Jessica: “Elke zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en elke laatste zondag van de maand ben ik er. En volg mij op Facebook: TaartJess!”